Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболистите победиха Саудитска Арабия с 1:0

2
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мъжкият ни национален отбор по футбол победи победи Саудитска Арабия с 1:0 в контролна среща, която се игра в португалската столица Лисабон. Единственият гол в срещата отбеляза Ивелин Попов в 81-ата минута, който се разписа с глава и осигури успеха на държавния ни тим.

Малко след гола на Ивелин Попов съставът на Саудитска Арабия остана с човек по-малко, след като Мансур получи червен картон за грубо нарушение срещу Георги Миланов.

Саудитска Арабия ще бъде участник в световни финали догодина в Русия за пети път в своята история (1994, 1998, 2002, 2006).

Разговорите, които имахме, най-после бяха възприети изцяло и това си личеше на терена по време на мача. Полезна проверка за нас и сериозно изиграна от всички. Отношението бе такова през целия лагер и за радост успяхме да го пренесем и на терена този път, защото преди не винаги успявахме. Исках да затвърдим някои от нещата, които бяхме постигнали. Във футбола самочувствието трябва да е постоянна величина, а понякога ние бързо го губим или придобиваме. Получи се много добра проверка, но някои не са в отлична физическа кондиция. Имахме някои пропуски от статични положения, но нямахме толкова добра информация за съперника. Когато знаем кой къде играе не се получават подобни неща, каза след мача селекционерът Петър Хубчев.

Няма смисъл да се сещаме за миналите квалификации, защото това няма да доведе до нищо. Не са това играчите за следващите квалификации, макар че основната група се знае. Дано става още по-голям кръга за избор на играчи. Всички тренираха страшно мотивирано. На всяка цена ще настоявам пред ръководството на футболния съюз. Опитваме се да наблюдаваме максимално мачове на момчетата и трябва да сме концентрирани в работата си за бъдещето, завърши селекционерът.

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна