Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радостин Рачев: Съжалявам много, че нямах шанс да се състезавам в олимпийска дисциплина

Снимка: Личен архив

Съжалявам много, че нямах шанс да се състезавам в олимпийска дисциплина. Това е болна тема. Остана ни да гледаме философски на нещата или да не позволяваме на децата ни да практикуват неолимпийски дисциплини, защото не бих искал и на тях да им причиня това пренебрежение, това заяви специално за предаването „На финала“ един от най-добрите ни състезатели в близкото минало в скоковете на батут Радостин Рачев.

Световният и трикратен европейски шампион в дисциплината двоен минибатут прекрати състезателната си кариера през 2005 година. След 12 години той отново влезе в залата, този път като зрител на световното първенство, което се проведе в столичната „Арена Армеец“.

Радостин Рачев се върна 12 години назад и разказа спомените си:

Емоциите си спомням. Тези емоции ми липсват. Бяха много силни, поради факта, че аз дълги години не успявах да спечеля световната титла. Само тя ми липсваше. За това много я исках. 6 дни не бях спал преди състезанието. Това означава, че съзнателно и подсъзнателно съм я искал силно. В крайна сметка благодарение на усилията ис доза късмет успях, допълни Рачев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени