Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Стоичков ни кани на премиера на „Сърце на длан”

БНР Новини
Румен Стоичков в студиото на "Артефир"
Снимка: Димитрина Кюркчиева
„Сърце на длан” е четвъртата ми книга. Приликата й с предишните ми  книги е свързана най-вече с моите репортажи от малки населени места. Такива, за които почти липсва информация в интернет пространството и в които живеят на пръв поглед най-обикновени, но за мен – необикновени хора. А разликата е, че реших да публикувам тук много интервюта, 11 на брой, с едни от най-популярните личности в съвременна България - разказва авторът на сборника с пътеписи и интервюта „Сърце на длан”, дългогодишен водещ на предаването „Нощен хоризонт“ и един от най-любимите гласове в българския ефир.
Румен Стоичков има над 1200 радиопредавания. Автор е на няколкостотин публикации във вестници и списания, част от които са поместени в трите му досегашни книги–  „Преди забравата“, „Из стръмнините на България“ и „Някъде там“. Лауреат е на много медийни награди, сред които Специалната награда на журито от Медийния фестивал в „Албена“ (2005), Годишната награда на СБЖ в раздел „Радиожурналистика“ (2007), „Пазител на традициите, 2015“ в категория „Личност“; грамота от Петите медийни награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“ в категория „Радио“ (2016) и др.
И известните, и неизвестните хора, за които разказва  журналистът в „Сърце на длан” си приличат по едно. Изключително откровени са в диалозите с него – все едно дали из мегданите, улиците, магазините, кръчмите, градинките и баирите на забутаните селца или в студиото на „Нощен хоризонт“. Споделеното от тях в ефира на Българското национално радио – в дневните репортажи и в нощните разговори – по един или друг начин е безценно за културното ни богатство, затова вече е и част от Златния фонд на БНР - категоричен е Румен Стоичков, който ни кани на премиерата на четвъртата си книга в Литературния клуб на Столичната библиотека в сряда, 15 ноември от 18 часа.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени