Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България отново посреща световни квалификации по хокей

Снимка: Личен архив

България за поредна година ще бъде домакин на световни квалификации и световно първенство по хокей на лед. Тази година обаче домакинството беше под въпрос, заради ремонтни дейности на едно от нашите зимни съоръжения.

Къде и кога ще се проведат предстоящите състезания и какви новости подготвя родната федерация по хокей на лед ще разкрие председателят на централата Мартин Миланов.

Наистина имаше възможност двете първенства да пропаднат, поради простата причина, че не знаехме колко ще продължи ремонтът на „Зимния дворец“ и кога ще започне. На конгреса в Марбея успяхме да уговорим държавите, които ще участват, да приемат като резервен вариант пързалка „Славия“. Или ако не го приемат, да сменим датите. Все пак го решихме този проблем и мисля, че всичко ще бъде наред и мачовете ще бъдат в „Зимния дворец“.



На световната квалификация при жените през декември ще участват отбори като Южна Африка, Белгия, Хърватия и Хонконг. Миналата година постигнахме първа победа над Хонконг и въобще първа победа над някого за последните години. Въобще, трудно се развива женски хокей, но все пак се борим. Може би ще разчитаме на една победа, като очакваме две момичета, които живеят в Америка.

При младежите до 20 години ще дойдат отборите на Китай, Исландия, Австралия, Израел и Нова Зеландия. Австралия отпада от горната група и е много силен отбор. Въобще групата е много силна – „Групата на смъртта“. Ще бъде много трудно, но се надявам да измъкнем някоя друга победа – може би над Нова Зеландия, Израел. Австралия бихме преди три години при юношите, ще видим дали ще успеем. Имаме силен отбор, момчета, които играят в чужбина, каза Мартин Миланов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени