Нинова: БСП ще подкрепи ГЕРБ за отпадането на давността при разследването на приватизацията, но под условие

Корнелия Нинова
БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че социалистите ще подкрепят ГЕРБ в искането за отпадането на давността при разследването на приватизацията, но постави условие. То е да бъде добавена темата за масовата приватизация, концесиите и групировките по време на прехода:
Оставаме отворени към другите политически сили за ето този разговор. Ако мога да го обобщя, той е – целият Преход на масата. Цялата истина на масата, отговорност за онези, които са извършили престъпления. Мутрите – вън от политическото ръководство, край на Прехода и България – по нов път.

БСП иска главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на икономиката да бъдат изслушани в парламента по приватизационните сделки. Социалистите настояват за незабавната оставка на министъра на вътрешните работи Валентин Радев и на вицепремиера Валери Симеонов заради данните във филма за оградата на българско-турската граница на депутата Елена Йончева.
Още от категорията

А. Стефанов: От 10 дни Бюджетът остава на заден каданс, за да се занимаваме с риторическите похвати в НС

Събитията в парламента от последните седмици  не са нещо ново в политическия живот, нито нещо кой-знае колко съдържателно. Аз бих го категоризирал като най доброто нещо, което може българската опозиция и донякъде най доброто, което може българският политически елит в последните десетилетия. Какво имам предвид? Най-вече противопоставяне,..

публикувано на 19.11.17 в 14:17

МС ще заседава в македонския град Струмица на 23 ноември

Министерският съвет ще заседава в македонския град Струмица на 23 ноември, съобщи на Национален форум на предприемачите в Боровец заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов . Изнесеното заседание на министрите е в продължение на политиката на страната за добросъседство и в отговор на водещия приоритет на Българското европредседателство за..

публикувано на 19.11.17 в 13:26

Цв. Цветанов призова за засилване на видеоконтрола по пътищата

За засилване на видеоконтрола по пътищата призова заместник-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов в коментар за катастрофите от последните дни: Много е важно видеконтролът да бъде засилен и да бъде на интегриран подход, за да може всеки един, който участва в движението да бъде санкциониран и това да бъде една от..

публикувано на 19.11.17 в 12:45

Вотът на недоверие ще бъде внесен, след като бъде приет Бюджет 2018

БСП ще подновят искането за изслушване на премиера Бойко Борисов в парламента, което стана причина за ескалирането на напрежението в НС и последвалата оставка на председателя му Димитър Главчев . Това каза за предаването „Неделя 150“ по „Хоризонт“  Александър Симов  от БСП: ГЕРБ го изживяват това като някаква супер сакрална жертва, а..

публикувано на 19.11.17 в 12:26

Цв. Цветанов: Димитър Главчев ще е част от Народното събрание

Димитър Главчев ще е част от Народното събрание, увери Цветан Цветанов . По думите му, оставката на Главчев, която е личен акт, не е  победа за БСП, а желание на Главчев и ГЕРБ да запазят стабилността в страната: Митко Главчев не е загубен за каузата, не е загубен за парламентаризма и в момента ние не сме загубили позицията, която ГЕРБ по..

публикувано на 19.11.17 в 12:10

Цв. Караянчева: Главчев постъпи държавнически, надявам се да остане депутат

От дълго време съм в политиката, а от 6 месеца съм заместник-председател на парламента и съм чула какво ли не. За мен е важно хората да ме приемат такава, каквато съм, да си свърша работата и наистина да бъда първа сред равни, както трябва да бъде един председател. Обещавам да наблягам повече на втората част. Надявам се да нямам такива тежки..

публикувано на 19.11.17 в 10:49
Димитър Главчев

Политическата турбуленция "изхвърли" от председателското място в НС Димитър Главчев

Политическата турбуленция и завихрянето при поредния скандал "изхвърли" от председателското място в Народното събрание Димитър Главчев . Политическите коментари и оценки на поредния мониторингов доклад на ЕК за напредъка на страната ни - партийно оцветени и противоположни. Корупцията и справянето с нея в основата на критиките на Брюксел...

публикувано на 19.11.17 в 10:40