Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От ГЕРБ заявиха готовност още утре да започнат разговори с БСП за промяна в Конституцията

Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ заявиха готовност още утре да започнат разговори с БСП по всички заявени теми за промяна в Конституцията.

Повод за извънредния брифинг на ГЕРБ в Народното събрание стана пресконференцията на БСП, на която социалистите поискаха да се разследват не само приватизациите, но и концесиите и групировките в годините на прехода. 

Десислава Атанасова призова лидера на БСП Корнелия Нинова да не се крие зад юридически прийоми и решения на вътрешнопартийни органи и двете партии да започнат разговори още утре.
Госпожо Нинова, в ГЕРБ страхливци няма. За нас е важно това да се случи веднага. Ако госпожа Нинова има силата да затвори гардероба, откъдето може би има скелети на една бивша партия, нека го направи
Десислава Атанасова оповести позицията на лидера на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов, който е на посещение в Рим.
ГЕРБ ще участва във всяка инициатива по всякакъв повод и по всички теми, които БСП предлага да станат цел и промяна в Конституцията

Председателят на Правната комисия Данаил Кирилов обяви категоричната подкрепа за действията на министъра на вътрешните работи Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов, и подчерта, че няма и каквито и да е основания те да подават оставка в отговор на изявлението на лидера на БСП Корнелия Нинова. Той допълни, че филмът за границата на депутата от БСП Елена Йончева е сниман, когато оградата все още не е била завършена.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени