ЕП гласува резолюция за въвеждане на задължителни системи за регулиране на скоростта в ЕС

ЕПА/БГНЕС

Европейският парламент гласува резолюция за въвеждане на задължителни системи за интелигентно регулиране на скоростта, спазване на лентата и аварийно спиране във всички автомобили в ЕС. Според ЕП това ще доведе до избягване на много катастрофи. 
Тези технологии могат да бъдат открити в модели от висок клас, но поради очевидните им ползи депутатите предлагат те да станат задължителни за всички нови коли. 

Всяка година над 25 хиляди души загиват в катастрофи в ЕС, а стотици хиляди са ранените. Около 90% от инцидентите се дължат на човешка грешка, сочат статистики.
Още от категорията

Валери Симеонов: Нелегалният трафик на мигранти е подпомаган от гранични полицаи

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че нелегалният трафик на мигранти се осъществява от хора, подпомагани основно от гранични полицаи. Попитан дали България ще се опита да защити тримата български граждани, задържани в Одрин по обвинения в нелегален трафик на мигранти и умишлено подпомагане на престъпна организация, вицепремиерът подчерта:..

публикувано на 22.11.17 в 16:41

БСП сезира Цацаров за думите на Борисов, че депутати се занимават с наркотрафик и купуване на гласове

БСП поиска главният прокурор да разпита премиера Бойко Борисов за изказването му, че в парламента има депутати, които се занимават с наркотрафик и купуване на гласове. Днес социалистите внасят сигнала до прокуратурата. Филип Попов уточни:  Господин Бойко Борисов кога, откъде, от кого, как и при какви обстоятелства е получил информацията,..

обновено на 22.11.17 в 16:35

Служител на МВнР е задържан на границата с Турция в автомобил с контрабандни стоки

Служител на Министерството на външните работи е задържан на границата с Турция в автомобил, в който са намерени 500 стека контрабандни цигари, скъпоценни камъни и над 500 ампули с хормона на растежа. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обясни, че, по първоначални данни, колата е влязла в България от Турция: Първоначалната информация..

публикувано на 22.11.17 в 16:33

Проф. Владимир Чуков: Битката в Сирия се пренася на масата на преговорите

Проф. Владимир Чуков коментира в "Нещо повече" по "Хоризонт" срещата на президентите на Русия, Турция и Иран в Сочи и бъдещето на Сирия. Тази среща беше предшествана от други, много важни срещи. Срещата в Сочи на Путин с Башар Асад е нещо като предизвестие на края на войната в Сирия. Преди две години Асад пак посети Русия, но тогава нещата изглеждаха..

публикувано на 22.11.17 в 16:21
Николай Нанков

Министър Николай Нанков може да бъде глобен заради неукрепването на язовир "Бели Искър"

Двеста и пет язовира са опасни за населението - половината са в частично неизправно състояние, 8 са в предаварийно, обяви Върховната административна прокуратурата. Няма наказани за неизпълнени предписания. Заради липсата на конкретни действия за укрепването на язовирна стена на язовир "Бели Искър" е в ход процедура, която може да завърши с..

обновено на 22.11.17 в 15:28
Кирил Ананиев

Средствата за здравеопазване за 2018 г. ще бъдат увеличени с 27 млн. лева

Средствата за здравеопазване за догодина ще бъдат увеличени с 27 милиона лева, обяви здравният министър Кирил Ананиев . Очаква се парите да бъдат одобрени в парламентарната комисия по финанси между първо и второ четене на държавния бюджет за догодина.  Министър Ананиев се срещна с парламентарната група на Обединените патриоти, след която стана..

публикувано на 22.11.17 в 14:33
Мартин Шулц и Ангела Меркел

Увеличават се шансовете за постигане на коалиция в Германия

Шансовете да има обрат в Германия и страната да се управлява отново от голяма коалиция между християн- и социалдемократи се увеличиха сериозно през последното денонощие, след като членската маса на германската социалдемократическа партия призова лидера си Мартин Шулц да преосмисли отказа да преговаря за съставяне на коалиция. Утре той се среща с..

публикувано на 22.11.17 в 14:26