Окръжният съд в Пазарджик промени мярката за неотклонение на Лазар Влайков в "парична гаранция"

Окръжният съд в Пазарджик промени мярката за неотклонение на Лазар Влайков от "домашен арест" в "парична гаранция" от 8 хиляди лева. 

Влайков е собственикът на оръжието, с което по време на празненство в заведение във Виноградец беше застрелян собственикът на ресторанта Наско Тонкев. Влайков е обвинен, че не е взел необходимите мерки за сигурност, свързани с личното му оръжие. 


Още от категорията

БАН създава ново научно звено на мястото на НИМХ

Ново научно звено се създава в структурата на БАН на мястото на Националния институт по метеорология и хидрология - реши Общото събрание на БАН, на което присъства и министърът на образованието Красимир Вълчев. В новата структура ще работят учените, които остават в академията и ще се занимават с научни изследвания. Председателят на Общото събрание проф...

публикувано на 25.09.18 в 12:37

Известният автокрадец Георги Воденичаров - Кико е задържан в София след преследване

Известен автокрадец беше задържан в столичния квартал "Витоша" при операция на Главна дирекция "Национална полиция" през изминалата нощ. По информация на "Хоризонт", арестуваният е Георги Воденичаров, познат с прякора Кико, а друг автокрадец, познат с прозвището Лъвицата, е успял да избяга. Акцията е проведена от Главна дирекция "Национална..

обновено на 25.09.18 в 12:35

Протест на ловци спиря движението на ферибота при Никопол за няколко часа

Ловци от Плевенско затвориха тази сутрин от 8 до 11 часа движението на ферибота Никопол -Турну Мъгуреле. Причината е готвената заповед от Министерството на земеделието, храните и горите за забрана на групов лов на дива свиня в ловностопански райони по река Дунав. Разпоредбата засяга  около 220 дружинки или близо 6000 ловци от ловностопански райони от Русе..

обновено на 25.09.18 в 12:32
Вероника де Буур

Гимнастика и танци за бебета и възрастни с млад дух

„Всички ние танцуваме. Потропваме с крак, барабаним с пръсти и се движим ритмично, когато чуваме музика. Танцът е нещо естествено, което ни идва отвътре. Затова танцувайте!“ – приканва Вероника де Буур. От най-ранна детска възраст Вероника се занимава с източни практики и бойни изкуства. Като ученичка тренира състезателни танци и модерен..

публикувано на 25.09.18 в 12:26

Американка спаси 27 домашни животни от бурята Флорънс, но се озова в ареста

Тами Хъджис от американския щат Северна Каролина, който пострада най-много от бурята Флорънс, е успяла да спаси 27 домашни животни от стихията, но това ѝ навлякло само неприятности, пише huffingtonpost.com. Ураганът премина през Атлантическото крайбрежие на САЩ, причинявайки много щети и смъртта на над 30 човека, повече от половината от тях..

публикувано на 25.09.18 в 12:21

В Турция е задържан високопоставен член на "Ислямска държава"

В южния турски град Адана е бил задържан соченият за местен ръководител на организацията "Ислямска държава". Същевременно продължават и операциите на турските власти срещу кюрдските бунтовници в Югоизточна Турция. Според полицията задържаният вчера в Адана т. нар. "местен "емир", т.е. най-високопоставеният член на терористичната групировка..

публикувано на 25.09.18 в 12:10
комисар Владимир Демирев

Склад на завод "Динамо" в Сливен e изгорял напълно, други два са с частични поражения

Изцяло е локализиран пожарът е ТЕЦ-Сливен и няма опасност за околните сгради, заяви директорът на директорът на Регионалната дирекция на пожарна безопасност и защита на населението комисар Владимир Демирев. В складовете на завод "Динамо" ситуацията също е овладяна. Екипи на противопожарната служба дежурят на двете огнища.  Вероятната причина..

обновено на 25.09.18 в 12:08