КЕВР: Парите, отпускани за енергийно бедните, не достигат

Иван Иванов
Снимка: БГНЕС
Държавата трябва да отдели допълнително 50 милиона лева за енергийно уязвимите потребители, защото заделяните досега 90 милиона лева са недостатъчни. Това заяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов, цитиран от БТА.

Енергийно уязвими са около 1,1 милиона души, или 480 хиляди домакинства, посочи Иванов по време на седмата Регионална енергийна конференция, организирана в София от Българския енергиен и минен форум.
Още от категорията

През 2016-а година България е била 46-а по икономическа свобода от 162 изследвани държави

България се нарежда на 46-о място от 162 държави в годишния доклад за икономическата свобода, изготвен от канадския институт „Фрейзър”. Докладът, разпространен у нас от Института за пазарна икономика, представя данни за 2016 година. Хонконг и Сингапур отново са на челните две позиции, а Топ 10 се допълва от Нова Зеландия, Швейцария, Ирландия, САЩ,..

публикувано на 25.09.18 в 12:45

БНБ отчита поредно повишаване на депозитите и на кредитите на българските домакинства

В края на август 2018-а година депозитите на неправителствения сектор в българската банкова система са в размер на 76,046 млрд. лева (73,7% от прогнозния БВП), като годишното им увеличение е с 8,0% след растеж с 8,8% през юли, показват данни на Българската народна банка (БНБ). Депозитите на нефинансовите предприятия са в размер на 23,848 млрд...

публикувано на 25.09.18 в 12:19

Ръст на петролните цени до 4-годишни върхове, след като ОПЕК и Русия отказаха да увеличат добивите

Петролните фючърси поскъпват за втора поредна сесия на търговия, достигайки нови 4-годишни ценови върхове, след като ОПЕК и негови ключови съюзници като Русия не пожелаха да увеличат производството, за да компенсират очакваният недостиг на пазара на черното злато, който може да възникне след влизащите на 4-ти ноември в сила санкции на САЩ спрямо..

публикувано на 25.09.18 в 11:43
Пламен Димитров

КНСБ: Делът на сивата икономика в България е около 30%

Между 1 и 2 милиарда лева годишно дължими осигурителни вноски не се внасят в България, обяви президентът на КНСБ Пламен Димитров на организирана от синдиката конференция за неформалната икономика и недекларирания труд: Сивата икономика през последните години е около 30%, плюс-минус 2-3 процента нагоре-надолу, за разлика от недекларирания..

обновено на 25.09.18 в 10:55

Германските оторизирани власти настояват Дойче банк да предприеме мерки срещу прането на пари

В опит да се предотврати прането на пари и финансирането на тероризма, германският банков регулатори BaFin разпореди на Дойче банк да предприеме подходящи вътрешни предпазни мерки и да спази общите задължения за надлежна проверка, съобщава финансовата агенция dpa-AFX. Федералният орган за финансов надзор в Германия назначи специален..

публикувано на 25.09.18 в 10:48

Надежди за подобряване на отношенията със САЩ допринасят за поскъпване на турската лира

Турската лира поскъпва за втора поредна сесия на търговия, тъй като инвеститорите разчитат на отслабване на напрежението между Вашингтон и Анкара. Повод за този оптимизъм даде изявление в понеделник на американския държавен секретар Майк Помпео, че той очаква през тази седмица да се проведат разговори с официални турски представители, които..

публикувано на 25.09.18 в 10:31

Експерт: Между 2 и 10% е поскъпването на водата в плановете на операторите за 5 години

Омбудсманът Мая Манолова организира днес широка обществена дискусия по проблемите на гражданите при формирането на сметките за вода. Поводът - все повече жалби от потребителите на ВиК, свързани с начисляването на разход за общо потребление в сградите на етажната собственост. Поканени са представители на министерства и държавни агенции, експерти и..

публикувано на 25.09.18 в 08:51