Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жертви при стрелба в училище в Калифорния

| обновено на 14.11.17 в 22:00
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Най-малко 5 души загинаха при поредния инцидент с огнестрелно оръжие в Съединените щати. Сцена на масово убийство този път е селището Ранчо Техейма в северната част на Калифорния. Стрелба там е имало на поне седем места, включително в местното начално училище. Драмата се е разиграла в 8.00 часа сутринта местно време (18.00 българско).

Получихме сигнал за множество изстрели в Ранчо Техейма. Стигнало се е до жертви в училището. Заподозреният нападател е намерил смъртта си от куршумите на силите за сигурност. Децата, които са били на училище, към този момент вече са на безопасно място, разказа пред местните медии помощник-шериф Фил Джонсън.

Асошиейтед прес съобщи за седем ранени, сред тях три деца. Не е ясно и кой е застреляният от полицаите нападател, нито какви са били мотивите му да стреля срещу хората.

След предишната стрелба с много жертви - миналата неделя в Садърленд спрингс, Тексас, американският президент Доналд Тръмп констатира, че хората в страната му имали много проблеми с душевното здраве. И че проблемът не е в конституционното право на американците да притежават огнестрелни оръжия.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!