Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пореден опит да бъде даден ход по същество на делото "Сарафово"

Днес ще има пореден опит да бъде даден ход по същество на делото за атентата на летището в Бургас, извършен на 18 юли 2012 година. Подсъдимите Мелиад Фарах и Хасан ел-Хадж Хасан все още се издирват с червена бюлетина на Интерпол и затова процесът срещу тях се води задочно.

Проблем пред старта на делото, което се забави почти година и половина, беше призоваването на наследниците на петимата загинали израелски туристи и на близо 40-те пострадали при взрива на летището в "Сарафово".

На последното заседание стана ясно, че съдът е успял да се свърже с пострадалите и наследниците на загиналите. Всички те вече са конституирани като граждански ищци, а някои като частни обвинители.

Сред тях са и близките на единствения загинал при атентата български гражданин – шофьора на взривения автобус Мустафа Кьосов.

Допуснатите по делото граждански искове са за рекордните над 200 милиона лева. Ако СНС този път успее да даде ход на делото по същество и започнат и първите разпити, за днес са призовани 10 свидетели.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна