Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС напусна пленарната зала

Снимка: БГНЕС

Заседанието на Народното събрание беше прекъснато за половин час заради липса на кворум в пленарната зала. Очаква се нова проверка на присъстващите депутати. Проверката на кворума беше поискана от ДПС.

След прекъсването на заседанието заради скандал по искане на БСП за изслушване на министър-председателя Бойко Борисов за твърденията му, че в парламента има хора, които се занимават с наркотрафик, ДПС също напусна залата и поискаха поименна проверка на кворума.

Повод за напускането им стана възобновяване на заседанието с обсъждане на законопроект на левицата, без да има представител на вносителите. Депутатите трябваше да разискват промени в Закона за приватизацията и следприватизационния контрол. С промените се предвижда забрана за приватизация не само на предприятия от забранителния списък, но и на техни обособени части. Включването като точка първа в дневният ред на законопроекта на БСП беше подкрепено с пълно единодушие в началото на пленарния ден.

След отказа на социалистите да влязат в пленарната зала се стигна до ситуация, която блокира работата на Народното събрание.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна