Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова жертва на бедствието в Гърция

Снимка: БТА

Жертвите от наводнението в Гърция станаха вече 16. Бурята "Евридика" нанесе нови материални щети. Гръцките власти са в пълна готовност в очакване на нова вълна от наводнения и свлачища. В страната днес е обявен национален траур в памет на загиналите при бедствието.

Пожарникари успяха да спасят двама от изчезналите в наводнението до Атина. Все още четири души са в неизвестност. Спряха движението на магистралата Солун - Атина на 430-ия километър. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут. 

Премиерът Алексис Ципрас е в Мандра, където жителите още живеят в страх от вчерашното наводнение: 

Събудихме се сутринта и видяхме, че морето е пред вратата на къщата. Тътенът на прииждащата вода беше заглушаващ. Морето отнесе дървета и портите на къщите. Настана хаос и паника, разказва жена от града.

Правителството обещава пълно обезщетение на всички пострадали. Министерството на търговския флот предостави кораб, където настаняват останалите без жилища семейства и възрастни хора.

Продължава силно да вали дъжд в цяла Гърция. Метеоролозите предупреждават, че и тази нощ се очаква силен вятър и дъжд на много места в централна Гърция. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна