Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приказките в „Ранобудно петленце“ от 20 до 24 ноември

Всеки ден от 6.50 часа

БНР Новини
Снимка: pixabay

„Имало едно време едно момиченце, което се наричало Жълтата шапчица. Майка й я извикала и й казала: Слушай Зелена шапчице! Иди при леля Диомира да й занесеш тази обелка от картоф...“ На 20 ноември, в понеделник сутрин, в „Ранобудно петленце“ ще настане голяма бъркотия с „Бърканица в приказките“ по Джани Родари. Точно в 7 без 10 часа, по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио.

Имаше едно време едно момче, което се казваше Панчо. Прякорът му беше „Мърльото“, но един ден той го изгуби. Как стана това ще разберете в приказката „Изгубеният прякор“ на 21 ноември, във вторник.

На 22 ноември се събудете японската приказка „Златен дъжд“, в който един старец си купил стара пукната тенджера, която се оказала вълшебна.

Как осата откри своята професия ще чуете в приказката „Горският пазач“. В четвъртък сутрин, на 24 ноември, знаете, звучат приказки написани от деца, а тази ни изпрати Атанас Атанасов на 11 години от Варна,  участник в 34-ия Детски национален литературен конкурс „Искри – 2017“ на Българското национално радио.

На 24 ноември сутринта, в петък, сме избрали една отдавна забравена в магнетофонните ленти приказка - „Момъкът и злата ханска дъщеря“, в която се разказва как един момък и неговите магически помощници успяват да надхитрят красивата и жестока ханска дъщеря.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени