Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бронзов медал за България на световното първенство по скокове на батут в София

4
Снимка: start-photo.bg

Валентин Стоянов и Мартин Димитров спечелиха бронзовите медали в дисциплината синхронни скокове при момчета 11-12 години.

В същия финал участва и още един български тандем. Максим Ангелов и Димитър Георгиев заеха 5-то място с оценка  43.450 т.

Световната титла спечели съставът на Великобритания Тейлър Кол Дайер и Райн Браун, който получи най – висок сбор - 45.900 точки. Среброто стана притежание на представителите на Русия Максим Тановитски и Иля Курбанов с оценка 44.450 точки. 

Беше ни малко притеснено, но вярвахме, че ще стигнем до финала. Много сме щастливи. Гордеем се със себе с Мислим, че и треньорката се гордее с нас. Двамата скочихме много добре. Мечтата ни е да отидем на Олимпийски игри и да спечелим медал, заявиха след състезанието Валентин Стоянов и Мартин Димитров.

Няма не възнаграден труд.  Много трудни десет месеца . Много хвърлена пот и много повторения на тренировка. Просто нямаше начин да няма медали. Аз бях убедена, че ще имаме медали. Изпълнихме обещаното и плана още във втория ден на състезанието, но мисля че ни чакат още отличия. Сабите сме ги наострили, само ще видим с какви саби ще се срещнем в останалите дни от световното, е мнението на старши треньорът на националния отбор по скокове на батут и личен наставник на медалистите  Мариана Макулова.

 КЛАСИРАНЕ СИНХРОН МОМЧЕТА 11-12 ГОДИНИ :

1. Тейлър Кол Дайер/Райн Браун (Великобритания )- 45.900т.

2. Максим Тановитски / Иля Курбанов (Русия )- 44.450 т.

3. ВАЛЕНТИН СТОЯНОВ / МАРТИН ДИМИТРОВ ( БЪЛГАРИЯ )- 43.950 т.

4. Джоуки Виндиг / Кас Уестбуук ( Холандия)- 43.750 т.

5. МАКСИМ АНГЕЛОВ /ДИМИТЪР ГЕОРГИЕВ (БЪЛГАРИЯ )- 43.450 т.

6. Марсел Шовула / Жан Хавроски (Полша)-  42.100 т.

7. Лейси Пърсивал / Иван Ларсон (САЩ )- 38.500 т.

8. Николас Торибио / Алехандро Торибио ( Испания )- 26.000 т.

В дисциплината батут индивидуално при юноши 13-14 години страната ни бе представена само от Емануил Валентинов, който зае 27–мо място в квалификациите с оценка 91.420 точки.

Утре световното първенство по скокове на батут продължава с надпреварата при девойки и младежи 15-16 години. На големия батут индивидуално ще се качат двама български състезатели – Анита Макулова и Михаел Митев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени