Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЗНС на Ненчев напуска РБ и се присъединява към предизборния съюз между ДСБ и "Да, България"

| обновено на 18.11.17 в 15:30
Христо Иванов
Снимка: БГНЕС

Партия БЗНС на бившия военен министър Николай Ненчев напуска Реформаторския блок и се присъединява към предизборния съюз между ДСБ, "Да, България", Зелените и ДЕОС. Това стана ясно на форум, организиран от ДСБ и „Да, България“, където беше поставено начало на инициативата „Български манифест за Европа“. Целта е чрез поредица от дискусии и срещи с граждани да бъде изработен документ за приоритетите и  ясна визия, утвърждаваща  европейското бъдеще на страната ни като европейска държава в навечерието на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Новината за новото преформатиране в дясно съобщи лидерътна "Да, България" Христо Иванов в края на форума:
Току-що ми се обади Николай Ненчев, че са взели решение за излизането си от "Реформаторския блок" и за присъединяване към тази платформа, така че партиите са 5. Казах, че платформата е отворена и за експерти, и за други организации, които желаят да я подкрепят, така че това е едно добро начало.

С новия проект около ДСБ и "Да, България" имаме по-голяма идейна близост, потвърди Николай Ненчев: 
Политическото ръководство взе решение съвместно с "Да, България", ДСБ, "Зелените" и ДЕОС да изгради траен и устойчив политически съюз. Ние благодарим на всички колеги от Реформаторския блок, с които сме работили. Новата инициатива с "Да, България" и ДСБ отговаря в по-голяма степен на нашите очаквания.

И отговорътна бившите му партньори от Реформаторския блок. Доц. Димитър Шишков, член на Изпълнителния съвет на ДБГ: 
Това си е личен избор. Има някои хора, които явно не могат да си намерят място под слънцето. Откъдето повее някакъв вятър, те отиват там. Той направи всичко възможно, за да провали изборите в Пловдив и го направи".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна