Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Специална химическа смес, предназначена за голяма надморска височина, се прилага при зимното почистване на ГКПП-Гюешево

ГКПП "Гюешево"
Снимка: Кирил Фалин

Специална химическа смес ще се използва при зимното почистване на трасето и площадката на ГКПП - Гюешево, които са разположени на около 1 100 метра надморска височина, за да се избегне заледяване и натрупване на голямо количество сняг. Това съобщи директорът на "Пътно поддържане" в Кюстендил инж. Милчо Георгиев. На мястото не може да се използва обилно пясък, за да не попаднат песъчинки по съоръженията за рентгенов контрол на преминаващите МПС и затова се използват специални материали, обясни инж. Георигев.


Два часа преди започване на снеговалежа според метеорологичната прогноза на Агенция "Пътна инфраструктура"  целият плац  от около 10 хил. квадратни метра, както и платната на "Вход" и на "Изход" на пункта се обработват с химикала, който не задържа снега, а след това започва снегопочистването. На пункта има един денонощно дежурен снегорин, който при по-сериозен снеговалеж веднага започва работа. Водачът нощува в близкото с. Гюешево. 


Зимното почистване на трите платна при "Вход" и трите на "Изход" на ГКПП "Гюешево" е осигурено изцяло и е по договор с поддържащата фирма за 3 години, обяви началникът на митническия пункт там Милен Манолов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!