Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Вестник "24 часа" пише: "Нинова ще подкрепи ГЕРБ за приватизацията, другите в БСП - не". Изданието обяснява, че "соцлидерката Корнелия Нинова ще подпише предложението на ГЕРБ за промени в конституцията, с  които да отпадне давността за престъпления при приватизацията, но БСП ще гласува “против” в пленарната зала. Това е решил Националният съвет на партията вчера".Изданието цитира и думи на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който завява, че "БСП никога няма да управлява, защото не е участвала в съграждането, а само в разграбването на страната". В интервю за БТВ той коментира и подадената в петък оставка на председателя на парламента Димитър Главчев и посочва, че "структурите на ГЕРБ масово са против напускането на Главчев", допълва всекидневникът.

"Бабите и дядовците са вредни за внуците", показва мащабно проучване на университета в Глазгоу, цитирано от вестник "Труд". Изводите са, че възрастните хора често дават на внуците си вредни храни, освен това те често ги предпазват от физическо натоварване, за да не ги изморяват. Всичко това бабите и дядовците правят несъзнателно и с добри намерения, посочват още учените.

Вестник "Телеграф" съобщава, че движението на столичния бул. "Дондуков" между улица "Раковски" и бул. "Васил Левски" е пуснато. Остават някои довършителни дейности, както и работа по тротоарите, които ще продължат и след пускането на трафика.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна