Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинската болница в Дупница ще има прокурист

Снимка: Кирил Фалин

Прокурист ще бъде назначен за общинската болница в Дупница, чиито задължения възлизат на около 2 милиона лева, стана ясно на председателски съвет в общината. Това е още една от мерките за предотвратяване на фалит на здравното заведение. Докладната ще бъде гласувана в петък, съобщи председателят на Общинския съвет Емил Гущеров
Прокуристът ще наблюдава дейността на досегашния и.д. управител доц. Димитър Недин и ще подписва всички документи и плащания наравно с него. Това решиха представители на партии и групи в Общинския съвет в кабинета на председателя на съвета Емил Гущеров. 
Почти няма заседание на съветниците, на което да не стават бурни дебати по избора на нов управител. Конкурсът беше отложен за догодина след като на два пъти доц. Недин не събра минималния бал, за да заеме поста като титуляр. Повод за скандали са и информациите за незаконно изплащане на извънреден труд на ръководството, използване на базата на болницата за частни клинични изследвания без проведени процедури, укриване на документи и инфорамация от общинското ръководство.
Болницата оцелява благодарение на банков кредит от 1 милион лева, по който гарант е общината. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна