Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицай във Франция отне живота на трима и се самоуб

Снимка: БГНЕС

Френски полицай е застрелял трима души и се е самоубил късно в петък в северно предградие на Париж, съобщи в събота прокуратурата във френската столица, цитирана от Франс прес.


31-годишният Арно Мартен приключил дежурството си вечерта и казал на колегите си, че възнамерява да се срещне с приятелката си и да приключи връзката им. Между двамата обаче избухнал скандал и полицаят прострелял жената в лицето и убил двама мъже, които се опитали да се намесят. След това влязъл в дома на приятелката си, застрелял баща й и ранил още двама души. Малко по-късно бил открит в задния двор с огнестрелна рана в главата и пистолет в ръката.

Франс прес отбелязва, че заради стреса, на който са подложени с извънредните антитерористични мерки, от началото на годината са се самоубили 45 френски полицаи и 16 жандармеристи.

Министърът на вътрешните работи Жерар Колон заяви по националното френско радио, че въпреки трагичните инциденти правителството няма намерение да отменя разрешението служителите на реда да носят личните си оръжия в извънработно време.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна