Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Интер" се изкачи на второто място в Италия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Интер" победи "Аталанта" с 2:0 в късния двубой от 13-ия кръг на Серия А. Двата гола в  мача бяха дело на Мауро Икарди. По този начин футболистите на Лучано Спалети се изкачи на второто място с актив от 33 точки, а лидерът "Наполи" има 35. "Аталанта" остана 11-и с 16 пункта.

"Интер", който все още е без загуба през този сезон, не започна добре срещата. Гостите от Бергамо създадоха няколко добри възможности в първите десет минути. В 25-ата минута капитанът на "Интер" Мауро Икарди получи възможност за гол, но стреля слабо в тялото на вратаря. До края на полувремето домакините имаха превъзходство, което обаче бе изразено в няколко плахи опита пред вратата на "Аталанта".

След почивката "Интер" заигра уверено и в 51-вата минута Икарди прати топката в мрежата на гостите. Антонио Кандрева центрира от пряк свободен удар и аржентинецът с глава не остави шансове на Бериша.

Развръзката дойде 10 минути по-късно, когато отново Икарди бе най-добре пласиран в полета на "Аталанта" и покачи резултата на 2:0.

До края на срещата темпото падна и до нов гол не се стигна.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна