Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националите по баскетбол чакат Везенков до последно

Снимка: БГНЕС

В мъжкия национален отбор на България по баскетбол ще очакват до последно Александър Везенков да се присъедини към тима за предстоящите световни квалификации срещу Финландия и Исландия. България започва участието си в тези квалификации на 24 ноември в 19.00 часа в "Арена Ботевград", а цената на билетите е 5 лева. Три дни по-късно България гостува на Исландия. Третият отбор в групата е Чехия.

За тези двубои от състава ще отсъства американецът с български паспорт Дий Бост, който в момента носи екипа на Жалгирис. Везенков и Бост играят в тимове от Евролигата и все още няма яснота по спора между нея и ФИБА затова дали играчите, участващи в най-престижния клубен турнир по баскетбол в Европа, ще могат да играят и за националните си отбори.

Имаме надежди за Везенков. Говорил съм с него и с треньора на Барселона, но не искам да разкривам подробности. Все още не знам кога ще дойде, ще чакаме, заяви селекционерът на националния отбор Любомир Минчев на пресконференция днес.

Относно предстоящите световни квалификации той добави, че България има шанс за добро представяне.

Имаме своите шансове. Няма да ни бъде лесно, но се надявам да продължим напред в квалификациите. Сега ситуацията е по-различна и малко неудобна, но за мен тези съперници не са слаби. Тези два мача не са решаващи, квалификациите едва сега започват. Разполагаме с основно ядро от играчи. Надявам се баскетболистите да са здрави през годината, тъй като това е само първият игрови прозорец. Имаме шансове, но всичко зависи от това как ще изиграем мачовете си. Надявам се да се представим добре и да побеждаваме, каза още Минчев.

Той разкри, че е разговарял и с други двама американци, които имат български паспорти - Джейсън Уошбърн и Ърл Роуланд. За съжаление Джейсън е с тежка контузия и няма да може да играе дълго време. Разговарях и с Ърл Роуланд, но се оказа, че той има мач с клубния си отбор на 28 или 29 ноември. Има доста играчи с български паспорти, но някои не са във форма или вече са на възраст, коментира националният селекционер.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна