Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясен Григоров за "Лили рибката" и диалога между родители и деца

Гледам изключително отговорно на държавната субсидия

Ясен Григоров
Снимка: Пламен Генчев

 

Филмът на режисьора Ясен Григоров "Лили рибката" ще бъде показан на "Киномания 2017" в събота от 16 часа в кино "Люмиер".

Самият аз го бях определил в сценария като детски филм. Но той е семеен филм, създава диалог между родителите и децата. Използваме магически език, за да може темата да достигне до децата в завоалирани форми, каза режисьорът в интервю за "Нещо повече".

Татяна Лолова играе циганка, която събира в себе си много познания от неземен характер. Тя не се припозна от първия път. После разбра, че целият филм и духът му са продължение на нещо, което аз от години правя. Аз съм детски илюстратор.

Поставяме в допустима реалност магически неща, без да се съмняваме в тях. Колкото по-дълго задържим магията, толкова по-добре. Опитах се като автор на филма да ползвам целия инструментариум, който едно дете би възприело като вълнуващ, разкри режисьорът.

Изключително отговорно гледам на помощта от държавата. Това не са пари, които някой ми дължи. Трябва да оправдаваме тези пари с нещата, които правим, подчерта Ясен Григоров.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени