Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оперната певица Константина Петкова посрещна рождения си ден в стар чифлик, превърнат в културно средище

Снимка: Мая Щърбанова, БНР

Оперната певица Константина Петкова е родена в Добрич, но е позната по целия свят.  Завършила е Музикалната академия „Санта Чечилия“ в Рим. Участвала и в музикални филми, приятел е с филмовите режисьори Федерико Фелини и Микеланджело Антониони. В Америка тя организира трупа от 23-ма певци и артисти, седем сезона режисира концерти и спектакли в Сохо. След трагичната смърт на съпруга ѝ се връща в родното си село Пчеларово, където превръща стария дядов чифлик в културно средище за музиканти, актьори и писатели. Там Петкова посрещна и своята 80-годишнина. 

Не успях да направя голяма кариера в оперното пеене, защото никога заниманията само с едно изкуство не са ми били достатъчни, споделя Петкова.

Певицата не обича да говори за себе си, за своите награди и постижения, но истински се озарява, когато започне да споделя плановете си. Казва, че листчето винаги трябва да е запълнено с предстоящи инициативи и събития, за да се чувства щастлива.

Константина Петкова е на мнение, че талантът и трудът са едно и също нещо, защото, ако притежаваш талант, то ти ще имаш и желанието да се трудиш, за да го развиваш. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна