Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без контузения Миланов ЦСКА (Москва) с успех в Шампионска лига

Георги Миланов
Снимка: БГНЕС

Отборът на ЦСКА (Москва) победи португалския гранд "Бенфика" с 2:0 в мач от петия кръг на първа група и временно се изкачи на второто място, даващо право на участие в 1/8-финалите на Шампионската лига. Българският национал Георги Миланов не бе в групата на руския гранд заради фрактура на левия крак.

Домакините поведоха още в 13-ата минута, когато Бибрас Натхо изведе с прекрасен пас Георги Шеннико, който се разписа за 1:0. На повторенията се видя, че голмайсторът по-скоро е в положение на засада. Гостите от Лисабон се опитаха да отвърнат на удара, но не създадоха сериозно голово положение пред вратата на Игор Акинфеев.

След почивката в 56-ата минута Витиньо проби по дясното крило в наказателното поле на гостите и се опита да подаде, но Жардел засече топката в собствената си врата и удвои преднина на „армейците”. До края на мача руският гранд запази комфортната си преднина и се поздрави с изключително важния успех в битката за продължаване в следващата фаза.

С тази победа ЦСКА (Москва) събра 9 точки и се изкачи на второ място в групата преди мача на "Базел" срещу лидера "Манчестър Юнайтед" по-късно. В последния кръг руският тим гостува в Манчестър.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени