Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Книгата "Клубът на изчезналите видове" на писателя Джефри Мур вече може да се намери на книжния пазар у нас

Джефри Мур и Манол Пейков
Снимка: Ани Петрова


Книгата "Клубът на изчезналите видове" на писателя Джефри Мур вече може да се намери на книжния пазар у нас. В предаването "Преди всички" Мур разказа: 

В основата на сюжета е главният ми герой, който е един изгнаник от обществото, американец, който заминава нелегално за Канада и се опитва да спаси самия себе си. И заради всичките си финансови, икономически и човешки проблеми той е изгубил вяра в човешкия род. И младото момиче – 14-годишно, което той открива намушкано с нож в Квебек, то също е изгубило доверие в хората, но той се опитва да я спаси, за да спаси самия себе си.  И двамата губят вяра в човешкия род, но и двамата успяват да намерят вярата, помагайки си един на друг. Но не ми се иска да разказвам повече, защото ще издам края, а това не е хубаво.

Историята в романа се дели на три части – преди Коледа, Коледа и след Коледа. Целта е да се противопостави този момент, който по традиция е момент на мир и спокойствие с ужасяващите неща, които се случват по същото време в живота на тези хора.

Издателят Манол Пейков каза за писателя: 

Джефри Мур не е много продуктивен писател. Той пише по една книга на 5-6 година, за разлика от мнозина свои колеги, които произвеждат по една книга на година. Книгите му са страшно разнообразни, и трите му книги са на съвършено различни теми. Това, което е общото между тях обаче, е, че героите му са много ренесансови, героите му са енциклопедисти и ние научаваме през тях и чрез тях страшно много неща за света. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени