Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вълнуват ли се потребителите преди "Черния петък"

В навечерието сме на най-голямото търговско събитие през годината - "Черния петък". Възникнал в САЩ, празникът бързо печели почитатели по цял свят, а България също е една от страните, в които се предлагат значителни намаления на продуктите. В някои магазини отстъпките достигат до 80%, а някои от тях вече започнаха да продават на по-ниски цени, като ще продават стоки на изгодни цени до понеделник.


"Черният петък" се провежда традиционно в първия ден след Деня на благодарността. Смята се, че той поставя началото на голямото коледно пазаруване. А се нарича „Черен петък” заради големите задръствания, които се образуват пред търговските обекти.

У нас много магазини и онлайн търговци вече обявиха намаления на продуктите. Най-сериозното притеснение на потребителите е реална ли е отстъпката. Важни съвети при онлайн търговията, които дават от Комисията за защита на потребителите и асоциацията "Активни потребители", са дали платформата, от която искаме да пазаруваме, съществува, да направим регистрация по-рано, както и да изберем предварително избраните стоки, за да извършим по-бързо пазаруването. Не бива да забравяме да проверим каква е била истинската цена и обявената с намаленията, както и да проучим какви са условията за рекламация и гаранционните срокове.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени