Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пампорово" запазва непроменени цените през този сезон

Заместник-кметът на община Смолян инж. Мариана Цекова, изпълнителният директор на "Пампорово" АД Мариян Беляков и олимпийската шампионка и председател на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска гостуваха в съвместното изнесено предаване "Радиоприемница" на Радио София и Радио Пловдив от курорта "Памопорво".


Все още не е определена дата за официалното откриване на зимния сезон в "Пампорово", съобщи Мариян Беляков. Решението зависи от наличието на подходящи атмосферни условия и снежна покривка. Желанието е откриването да бъде през някой от първите уикенди на декември на 9-и или 16-и, тъй като, според прогнозите, се очаква снеговалеж в края на ноември. Цените на картите за използване на съоръженията в "Пампорово" и в комплекса "Мечи чал" се запазват непроменени спрямо миналата година, подчерта Мариян Беляков. Той бе категоричен, че силната конкуренция между основните български курорти е довела да предлагането на една наистина добра ски услуга. 

Двудневен музикален фестивал ще бъде организиран в "Пампорово" за студентския празник, което е поредна стъпка в тенденцията за обръщане на профила на курорта към младите хора. Сред другите интересни събития в зимния календар са честването на Световния ден на снега, както и домакинство на Световното първенство за журналисти на 25 февруари.

Екатерина Дафовска на свой ред обясни, че основният туристически поток през активния зимен сезон е от български посетители, но има интерес от страна на туристи от Турция, Румъния, Гърция, както и от Холандия, Ирландия, Англия, но се забелязва отлив на руски туристи. Освен това Дафовска изрази задоволство от спечелените пълни квоти от българските биатлонисти за Зимната олимпиада в Пьонгчан, Южна Корея. В момента българският отбор се подготвя усилено за първия кръг от Световната купа в Швеция, който предстои на 26 ноември.

Мариана Цекова припомни, че "Пампорово" се намира на територията на две общини - Смолян и Чепеларе, но това не пречи на добрата работа в името на туристите. Коментирайки подготовката за предстоящия зимен туристически сезон, Цекова посочи, че са издадени съответните заповеди във връзка със стопанисването на съоръженията и превенцията, сключени са договори за снегопочистване и поддържане на пътищата и на уличната мрежа. Тя добави, че са осигурени места за безплатно паркиране на големия общински паркинг под хижа Студенец и изтъкна добрата работа на полицейските служители при организацията на автомобилното движение в курорта и насочването към местата за паркиране.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени