Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Покана за (Сатиричен) театър

Мечтата за богатство е "прах в очите", но въпросите за него изясняват ценностите в живота

Снимка: Сатиричен театър
Екипът на Радиокафе ви отправя покана за театър. Тя е за тази вечер в Сатиричния театър и към нея се присъединява Росица Александрова, която играе в пиесата „Прах в очите“ в партньорство с Николай Урумов.

Драматургът - Дьорд Шпиро, написва пиесата през 2007 г. и оттогава не спира да се играе в много страни.

По думите на режисьора Владлен Александров това е пиеса за щастието, за шанса и пропуснатите шансове, за вярата един в друг, за издръжливостта в живота, за прехода, социализма, югославското море, заводите, безработицата, трабантите, за прекършената вяра в демокрацията, за борците, мафиотите…, пиеса за малкия човек, за средностатистическия гражданин, за радостта от живота и за надеждата от промяна, за богатството, за безсмислието, пиеса за бъдещето!

Спектакълът е изключително близък до българина и дори до днешната ситуация – отбеляза в ефира на Радио София Росица Александрова, - мечтата да спечелим едни големи пари я виждаме на всеки ъгъл, където хора търкат лотарийни билетчета. Ситуацията е абсолютно позната на българина. Но малко хора си задават въпроса Какво ще промени в живота ни тези големи пари?Ще станем ли по-здрави, по-щастливи? Какво ще се промени в човешките ни взаимоотношения? Не е лесно да се отговори на тези въпроси.

Нека да се замислим. А който иска на намери и отговори – да дойде на нашето представление.

Поканата е за тази вечер в Сатирата.

Чуйте целия разговор на Гергана Пейкова и Данаил Конов с Росица Александрова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна