Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Диа Евтимова с втора победа за деня

Диа Евтимова

Националката на България за „Фед къп“ Диа Евтимова записа две победи за деня на турнира по тенис на червени кортове в турския курорт Анталия с награден фонд 15 хиляди долара. Водачката в схемата на сингъл Евтимова се класира за полуфиналите след успех над поставената под номер 7 представителка на домакините Мелис Сезер с 6:1, 6:1.

За място на финала 30-годишната софиянка ще играе срещу третата в схемата Лиза Матвиенко, която елиминира друга българка Габриела Михайлова със 7:5, 6:4. С победата си днес Евтимова заработи 4 точки за световната ранглиста и 734 долара.
В надпреварата на двойки българката и Река-Лука Яни (Унгария), номер 1 в схемата, ще играят за титлата, след като на полуфиналите надделяха над третите поставени Андрея Гитеску (Румъния) и Мелис Сезер с 2:6, 7:6(7), 10-6.
Евтимова ще търси шести трофей при дуетите за сезона и общо 14-и в кариерата си в турнирите на ITF. На финала утре българката и унгарката ще се изправят срещу номер 2 Марина Чернишова (Украйна) и Светлана Пираженка (Беларус).


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна