Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболистите започнаха със загуба световните квалификации

Баскетболистите започнаха със загуба световните квалификации
Снимка: Спортал

Националният ни отбор по баскетбол загуби първия си двубой от група „F“ на световните квалификации – 80:82 (19:17, 17:22, 17:21, 27:22) срещу Финландия в драматичен двубой в „Арена Ботевград“. Гостите бяха далеч по-ефективни в стрелбата, особено в тази от далечна дистанция, като вкараха 14 тройки от 31 опита. Въпреки финалния щурм българите не успяха да направят обрат.

Станимир Маринов вкара най-много за България - 18 точки, докато Александър Везенков остана с 16. Павел Маринов завърши с 15, а Александър Янев се включи с 9 точки. За финландците най-добър реализатор стана Анти Канерво с с 18 точки. Джамар Уилсън вкара 20 точки, капитанът Шон Хъф добави 14, а Ерик Мърфи остана с 10.
В понеделник България гостува на Исландия.  В другия мач от групата Чехия победи Исландия с 89:69 (15:11, 24:19, 21:21, 29:18) т.

Треньорът Любомир Минчев заяви: За съжаление през от втората четвърт Финландия играеше по-добре от нас, както в нападение, така и в защита. Ние допуснахме няколко лесни коша, което не трябваше да става. Знаехме, че могат да стрелят от тройката, но те доста надскочиха процента, които играчите им демонстрират от началото на сезона. Ние трябва да търсим проблемите в нашата си игра, но нямаме много време. Сега трябва да се успокоим, защото има разочарование, но с един мач нищо не е свършило. Трябва да се преборим за втория мач и да не влезем с негативно настроение.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени