Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НВИМ организира Ден на майката

Снимка: БГНЕС

По повод наближаващите коледни празници и ролята на майката в семейството Националният военноистрически музей организира за първи път Ден на майката. Проявата ще бъде отбелязана с много атракции, арт ателиета, танци и игри посветени на връзката между майката и детето.

Директорът на музея Калина Хинкова обясни защо точно Националният военноисторически музей организира празник за Деня на майката:

След нашия голям успех на нашето събитие Ден на бащата подаряваме един ден на майката със специални активности и разнообразна програма. Решихме това да бъде в края на месец ноември, когато наближават празниците, тъй като смятаме, че именно майката е тази, която сплотява и дава сила на семейството. Затова и много от ателиетата носят коледния привкус и топлотата и уюта на настъпващите семейни празници.

Заниманията за посетителите днес са от 10 до 18 часа. Програмата по часове може да бъде видяна на интернет страницата на Националният военноистрически музей или във "Фейсбук". Входът е свободен, а посетителите освен ателиетата ще могат да разгледат и експозициите в музея.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна