Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граждани на Елин Пелин протестират в сряда срещу нехуманните убийства на бездомни животни

Снимка: БГНЕС

Граждани на Елин Пелин, организирани в социалните мрежи, ще се съберат пред сградата на общината в сряда за да протестират срещу нехуманните убийства на бездомни животни в общината

За предаването „12+3“ по „Хоризонт“ Кристина Благоева, организатор на протеста, изтъкна че в града има 18 бездомни кучета, а на територията на общината – повече. 

Умъртвяват се абсолютно всеки път по най-нехуманния начин. Това означава, че се слагат отрови на публични места, прострелват се и така нататък. За нас това е ненормално. Това се случва през около 3-4 месеца. Това е един кръговрат тук: Изхвърлят се кучета на нашата територия, определени хора ги отглеждаме. Естествено, "отглеждаме" е много силна дума, но ги храним, грижим се достатъчно за тях, но просто след определено време те изчезват по този брутален начин.
Проведен е разговор с господин кмета, но той не решение на въпроса. От близо една година ни обещава, че ще подпише договор за строеж на приют на територията на общината, но все още го подписва. Реално едва ли ще има някакво развитие, ако не се вдигнем на този протест. Целта на протеста ни е точно такава - да се направи приют на територията на общината, за да може гражданите да излизат спокойно и да се чувстват в безопасност навън, по улиците.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!