Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сигурността е акцент във втория ден от посещението на правителствената делегация в Саудитска Арабия

| обновено на 30.11.17 в 12:26
Снимка: БГНЕС

Като успешно определя посещението си в Саудитска Арабия официалната българска делегация, начело с премиера Бойко Борисов.

Преди отпътуването си днес те посетиха Глобалния център за борба с екстремистката идеология в Рияд и обсъдиха възможностите за сътрудничество. 

Бизнес делегация от Рияд да посети България бе договорено на високо ниво. 


Сигурността, транспортът, туризмът и земеделието се очертаха като приоритетните в двустранните разговори.
Министърът на транспорта Ивайло Московски обяви, че започва подготовка на споразумение за сътрудничество във въздушния и морски транспорт:
Инвестиционните им възможности са на високо, световно ниво, притежават два от най-сериозните инвестиционни фонда в света, готови са да инвестират в България, просто трябва да им предложим съответните проекти.

Министърът на туризма Николина Ангелкова каза, че ще се привличат инвестиции в сектора:
Не само във високо категорийни хотели, но също в столицата, но също и в  курортите, зимните и  летните. Ще се организира и обща туристическа борса. 

Възможности за инвестиции в земеделието очерта министър Румен Порожанов:
Когато има инвестиционен интерес, винаги се задава въпросът "Можем ли да си купим земя?". Един сериозен инвестиционен  интерес в покупка или в развитие на нещо друго, няма как да не зададе този въпрос.

За обмяна на опит и информация в сферата на сигурността разговаря вицепремиерът Красимир Каракачанов със саудитския вътрешен министър:
Имат не малко опит, имат добри специалисти, изградена система, която работи. Това, което разговарях е за подписване на едно споразумение за обмен на информация - да можем да изпратим представители на нашите антитерористични структури.

Вчера премиерът Борисов разговаря с крал Салман и с престолонаследника Мохамед бин Салман. Домакините са проявили интерес за инвестиции в земеделието, фармацията и туризма. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна