Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ФИФА трудно намира спонсори за световното в Русия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Международната футболна федерация ФИФА изпитва трудности при намирането на спонсори за световното първенство в Русия догодина. Отборите на 32 държави участници научиха в петък с кого ще играят в групите, но само шест месеца преди началото на шампионата ФИФА изпитва затруднения да намери компании, които са готови да похарчат милиони долари за реклами и позициониране на логата им.

Марките са изплашени от корупционния скандал от 2015 г., в който бяха въвлечени високопоставени ръководители във ФИФА, в това число и бившият генерален секретар Йозеф "Сеп" Блатер, твърдят анализатори.

Политическите спорове, в които е замесена Русия, която бе санкционирана през 2014 г., след анексирането на Крим, а сега е обвинена във вмешателство в президентските избори на САЩ, никак не помагат за това.

Все още има големи рекламни договори, но намаляват, големите корпоративни имена се отдръпват и биват заменяни от политически играчи, казва Патрик Нали, консултант по спортен маркетинг, който преди това е работил с ФИФА.

ФИФА обединява своите спонсори в три групи: "партньори," "спонсори на Световното първенство" и "регионални поддръжници."



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени