Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Ананиев: Министерството на здравеопазването извършва проверка в болница "Пирогов"

| обновено на 05.12.17 в 17:09
Снимка: БТА

Държавата ще предприеме всички необходими мерки, за да може болницата в Белоградчик да възстанови нормалната си работа. Това увери министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Преди дни белоградчишките медици заплашиха с колективна оставка, защото от една година не са получавали заплати, а само аванс. 

Министерството на здравеопазването извършва проверка в болница "Пирогов". Това обяви още министър Кирил Ананиев по повод днешния протест на медици, които искат оставката на директора на болницата Асен Балтов с аргумента, че управлява лошо. Според министър Ананиев обаче протестът не отразява мнението на голямата част от персонала: 
Това, което мога да ви кажа, е, че една малка част от лекарите и персонала на "Пирогов" са излезли. Сигналът, който дойде до мен, е от група служители и лекари в "Пирогов", които са били бивши членове на КТ "Подкрепа", и по определени причини, не искам сега да ги казвам, те са били изключени от КТ "Подкрепа". Тяхното мнение, според по-голямата част от работещите в "Пирогов", не отразява становището на повечето, да не кажа преобладаващата част от лекарите в "Пирогов". Определих работна група и тя ще ми докладва какви констатации е направила при тази проверка.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени