Кметът на Хасково предлага обособяване на временен приют за бездомни в града

Добри Беливанов
Снимка: БГНЕС

Кметът на Хасково Добри Беливанов предлага Общинският съвет да гласува обособяването на временен приют за бездомни.

Реакцията на кметството идва след излъчен критичен материал по програма "Хоризонт" за бездомник, който втора зима пребивава в изоставен тютюнев склад.

В момента в града са регистрирани осем бездомници.

Решението за приюта ще бъде гласувано на заседанието на 15-и декември.


Още от категорията

Расте интересът към обучението по съвременен български книжовен език в Скопие

След дългогодишно прекъсване, от началото на тази година в Скопие започна изучаването на съвременен български книжовен език. С всеки изминал ден интересът към обучението расте, разказа за "Хоризонт" инициаторът на идеята Илияна Атанасова. Дейността си Атанасова и нейните съмишленици започват през 2016 г., когато решават да провеждат обучения..

публикувано на 24.05.18 в 10:39

България чества създаването на славянската писменост

България чества създаването на славянската писменост от Светите братя Кирил и Методий. В София президентът Румен Радев ще се присъедини към традиционното празнично шествие за Деня на буквите и ще произнесе слово пред Националната библиотека. В 10.30 часа от фонтана пред Националния археологически музей ще тръгне тържественото..

обновено на 24.05.18 в 10:27
24 май честване София

Елена Кърпачева: Голяма част от учениците не четат, но има светлина в тунела

24 май е най-хубавият български празник, най-българският, каза в предаването „Преди всички“ Елена Кърпачева - директор на 22-ро средно училище "Г.С.Раковски" в столицата, която попада в учителската професията случайно. Преди повече от 25 години тя започва работа като училищен психолог, смятала, че е за малко, но отдавна не може да си представи..

публикувано на 24.05.18 в 10:18

Акценти от чуждестранния печат

Основен акцент в Западните медии е предупреждението на Северна Корея, че САЩ могат да "вкусят ужасяваща трагедия". Изказването, цитирано от "Гардиън" е на зам.-външния министър Чо Сон-хуй, която допълва, че провеждането на разговори между лидерите Ким Чен-ун и Доналд Тръмп изцяло зависи от САЩ. Коментарът следва седмица на разпалена..

публикувано на 24.05.18 в 09:49

Аплодисменти за учителите!

Аплодисменти за учителите - получават ги днес, в празничния ден, когато децата поднасят цвете, за да благодарят. В един от класовете на Националната Априловска гимназия обаче аплодират учителката си по история всеки път, когато влиза в час.      Първоначално десетокласниците пляскали на свои съученици, когато се изявят по време на час, после..

публикувано на 24.05.18 в 09:41

Ирина Аргирова: Изключително важно е възрожденските къщи да бъдат запазени

Проектът на Сдружение „Мещра – традиционни знания и занаяти“ - „Добър ден, Майсторе! Как я построи?“, продължава и тази година с работилница в с. Кости, Странджа, от днес до 27 май. Проектът предвижда документиране на знанията и уменията на местните майстори в Странджа за строежа на традиционната къща с цел съхраняването и популяризирането на..

публикувано на 24.05.18 в 09:30
България е едно от малкото места в света, които са облагодетелствани с перфектни условия за отглеждане на маслодайна роза

Радиоенциклопедия „Омайна роза, мистична роза”: Българската маслодайна роза

Откъдето и когато и да е дошла в земята ни, тук тя е намерила своята райска градина – подбалканските котловинни полета, където природните условия ѝ позволяват да даде най-доброто от себе си. Българското розово масло е ненадминато по качество, стига някой да не се изкуши да изхитрува, в миналото добавяйки „тереше”, етерично масло от индрише, днес – розов..

публикувано на 24.05.18 в 09:00