Евакуираха строителна площадка на метрото в София

Снимка: Евелина Стоянова

Евакуирана беше площадка на метрото в района на бул. "България” и „Академик Гешов”.

Причината е напукала се витрина при строежа на столичното метро. Няма пострадали. В момента обектът е затворен.

Мястото ще бъде разрешено за преминаване, след като бъде отстранен проблемният участък от стъклото.

Още от категорията

Расте интересът към обучението по съвременен български книжовен език в Скопие

След дългогодишно прекъсване, от началото на тази година в Скопие започна изучаването на съвременен български книжовен език. С всеки изминал ден интересът към обучението расте, разказа за "Хоризонт" инициаторът на идеята Илияна Атанасова. Дейността си Атанасова и нейните съмишленици започват през 2016 г., когато решават да провеждат обучения..

публикувано на 24.05.18 в 10:39

България чества създаването на славянската писменост

България чества създаването на славянската писменост от Светите братя Кирил и Методий. В София президентът Румен Радев ще се присъедини към традиционното празнично шествие за Деня на буквите и ще произнесе слово пред Националната библиотека. В 10.30 часа от фонтана пред Националния археологически музей ще тръгне тържественото..

обновено на 24.05.18 в 10:27
24 май честване София

Елена Кърпачева: Голяма част от учениците не четат, но има светлина в тунела

24 май е най-хубавият български празник, най-българският, каза в предаването „Преди всички“ Елена Кърпачева - директор на 22-ро средно училище "Г.С.Раковски" в столицата, която попада в учителската професията случайно. Преди повече от 25 години тя започва работа като училищен психолог, смятала, че е за малко, но отдавна не може да си представи..

публикувано на 24.05.18 в 10:18

Акценти от чуждестранния печат

Основен акцент в Западните медии е предупреждението на Северна Корея, че САЩ могат да "вкусят ужасяваща трагедия". Изказването, цитирано от "Гардиън" е на зам.-външния министър Чо Сон-хуй, която допълва, че провеждането на разговори между лидерите Ким Чен-ун и Доналд Тръмп изцяло зависи от САЩ. Коментарът следва седмица на разпалена..

публикувано на 24.05.18 в 09:49

Аплодисменти за учителите!

Аплодисменти за учителите - получават ги днес, в празничния ден, когато децата поднасят цвете, за да благодарят. В един от класовете на Националната Априловска гимназия обаче аплодират учителката си по история всеки път, когато влиза в час.      Първоначално десетокласниците пляскали на свои съученици, когато се изявят по време на час, после..

публикувано на 24.05.18 в 09:41

Ирина Аргирова: Изключително важно е възрожденските къщи да бъдат запазени

Проектът на Сдружение „Мещра – традиционни знания и занаяти“ - „Добър ден, Майсторе! Как я построи?“, продължава и тази година с работилница в с. Кости, Странджа, от днес до 27 май. Проектът предвижда документиране на знанията и уменията на местните майстори в Странджа за строежа на традиционната къща с цел съхраняването и популяризирането на..

публикувано на 24.05.18 в 09:30
България е едно от малкото места в света, които са облагодетелствани с перфектни условия за отглеждане на маслодайна роза

Радиоенциклопедия „Омайна роза, мистична роза”: Българската маслодайна роза

Откъдето и когато и да е дошла в земята ни, тук тя е намерила своята райска градина – подбалканските котловинни полета, където природните условия ѝ позволяват да даде най-доброто от себе си. Българското розово масло е ненадминато по качество, стига някой да не се изкуши да изхитрува, в миналото добавяйки „тереше”, етерично масло от индрише, днес – розов..

публикувано на 24.05.18 в 09:00