Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силни съперници на волейболистките на световното в Япония

Женският национален отбор по волейбол попадна в група „Б“ на световното първенство в Япония през 2018 година заедно с отборите на олимпийския шампион и сребърен медалист от Мондиал 2014 - Китай, четвъртия от Мондиал 2014 - Италия, бронзовия медалист от Евро 2017 - Турция, Канада и Куба, отреди тегленият в Токио жребий. Българският тим ще изиграе всичките си срещи от тази фаза в Сапоро.

Домакинът Япония е водач в група „А“, Холандия, Аржентина, Германия, Камерун и Мексико. Срещите от този поток ще се изиграят в Йокохама, където ще се проведат и заключителните сблъсъци от 18-ото издание на турнира.

В група „С“ са САЩ, Русия, Южна Корея, Тайланд, Азербайджан и Тринидад и Тобаго. В група „D“ водач е европейският шампион Сърбия, а останалите тимове са Бразилия, Доминиканска република, Пуерто Рико, Казахстан и Кения.

Шампионатът на планетата през следващата година е в шест града - Йокохама, Хамамацу, Кобе, Нагоя, Осака и Сапоро от 29 септември до 20 октомври. Форматът е от три фази. В първия етап ще има четири групи по шест отбора във всяка. Първите четири състава от всяка група, или общо 16 тима ще продължат напред. Последните два, съответно петият и шестият отпадат.
Във втората фаза ще бъдат формирани две нови групи по осем отбора. Група "А" ще се кръстоса с Група "D", а Група "В" с Група "С". Първите три отбора от всяка от тези групи ще продължат на финали. Третата, финална фаза ще бъде под формата на финална шестица. В нея се сформират последните 2 групи от 3 тима, в които се играе всеки срещу всеки. Първи два от всяка образуват финална четворка, в която се играе на кръст за определяне на финалистите и мача за трето място.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна