Сотир Цацаров заминава на официално посещение в Белград

Сотир Цацаров
Снимка: БГНЕС

Меморандум за разбирателство и сътрудничество между българската и сръбската прокуратура ще бъде подписан по време на официалното посещение на главния прокурор Сотир Цацаров в Белград. Очаква се да бъдат обсъдени и други теми и въпроси от взаимен интерес, информират от пресцентъра на обвинител номер едно.

Съдържанието на документа, който е първи по рода си, ще стане известно в петък, както и дали той ще осигури някакъв по-директен контакт между двете прокуратури по национални и международни разследвания. Сотир Цацаров отива в Белград седмица преди старта на мегаделото "КТБ" с основен подсъдим - мажоритарния собственик на фалиралата банка. От началото на разследването, тоест от почти три години и половина, Цветан Василев е в сръбската столица, а българската прокуратура още чака отговор на искането си той да бъде екстрадиран у нас. Заради това мълчание, миналия февруари Цацаров сезира европейските институции. Няма информация последвало ли е нещо от това.

Споменатото дело "КТБ" днес беше знаковият пример, с който ръководителите на спецсъдилища и прокуратури се опитаха да убедят ВСС да реши битовите и кадровите им проблеми. След дискусията стана ясно, че на среща с премиера ще се търси решение на сградния проблем. Новина за нови съдийски щатове засега обаче няма:

Подходът на тези хора е едва ли не - изчакайте първо сграда, а после е това. Това ми прилича все едно да те бомбардират и ти да стоиш и да броиш снарядите и да се чудиш, дали да се криеш - коментира обвързването на темите "нова сграда" и "още щатове" шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев.

Още от категорията
Канализационната мрежа в Яхиново е от 50-60 години.

Подменят ВиК мрежата на най-големите села в Дупнишко

ВиК мрежата в трите най-големи села в Дупнишко - Яхиново, което е с най-многобройно население в Кюстендилска област, Самораново и Бистрица, ще бъде подменена, обявиха от общината. До края на този месец ще бъдат обявени процедурите по избор на изпълнител за подмяна водопреносната мрежа за трите села. Най-тежка е ситуацията в най-голямото..

публикувано на 09.12.18 в 20:30
Тригодишната биологична рекултивация на сметището в местността Ненова шатра ще бъде платена от общинския бюджет.

Община Свищов получи одобрение на проекта за рекултивация на старото сметище

Община Свищов получи одобрение на проекта си за 4 милиона лева за рекултивация на старото общинско сметище. Негодните пестициди, които с години се съхраняваха в село Вардим, ще бъдат унищожени в Швейцария, съобщиха от крайдунавската община. Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда отпуска финансирането, с..

публикувано на 09.12.18 в 20:03
Президентът Радев запалва основната свещ на еврейския Празник на светлината - Ханука.

Румен Радев запали основната свещ на Ханука

Президентът Румен Радев участва в еврейския Празник на светлината - Ханука в Централната софийска синагога. Запалвайки основната свещ на празника той призова да се отстояват принципите на справедливост, за да се завещае един по-добър свят за идните поколения. “И нека светлините от свещниците в еврейските домове по време на Ханука ни..

обновено на 09.12.18 в 19:44
Протестиращи от Сливен и Ямбол от протеста на 25 ноември 2018.

Протест срещу системата "бонус-малус“ в Ямбол

В Ямбол днес отново имаше протест срещу управлението. Демонстрантите се обявиха и срещу предлаганата система " при застраховките "Гражданска отговорност".   По централните ямболски улици премина автошествие, в което се включиха най- вече таксиметрови шофьори. За разлика от предишните, днешният протест беше малоброен. В насрочения час..

обновено на 09.12.18 в 18:40

Магдалена Милтенова: Автобусният билет поскъпва след въвеждане на системата "бонус-малус"

Цената на автобусните билети ще поскъпне след въвеждането на системата "бонус-малус" за застраховката "Гражданска отговорност", съобщи в предаването "Хора, пътища, автомобили" по "Хоризонт" Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. За оскъпяването на превозите ще има принос и въвеждането на ТОЛ системата. Милтенова обаче не се..

публикувано на 09.12.18 в 18:31
От камарата смятат, че увеличението на минималната работна заплата се отразява негативно на пазара на труда.

БСК не подкрепя увеличаването на минималната работна заплата

Българската стопанска камара (БСК) не подкрепя предложението за увеличаване размера на минималната работна заплата от 510 на 560 лева от началото на 2019 година. В писмо до вицепремиера по икономическата и демографската политика, финансовия и социалния министър работодателите настояват за по-предпазлива политика по доходите, умерен ръст на..

публикувано на 09.12.18 в 18:21

Един загинал и 7 ранени при тежка катастрофа на Подбалканския път

Неправилно изпреварване е причината за тежката катастрофа, при която загина жена на 65 години, а седмина бяха ранени. По първоначална информация при сблъсъка на две коли на разклона за с. Саранци, на 5 км от София. Движението по подбалканския път при разклона за софийското село Саранци е спряно. Сред ранените има 3..

обновено на 09.12.18 в 17:55