Сотир Цацаров заминава на официално посещение в Белград

Сотир Цацаров
Снимка: БГНЕС

Меморандум за разбирателство и сътрудничество между българската и сръбската прокуратура ще бъде подписан по време на официалното посещение на главния прокурор Сотир Цацаров в Белград. Очаква се да бъдат обсъдени и други теми и въпроси от взаимен интерес, информират от пресцентъра на обвинител номер едно.

Съдържанието на документа, който е първи по рода си, ще стане известно в петък, както и дали той ще осигури някакъв по-директен контакт между двете прокуратури по национални и международни разследвания. Сотир Цацаров отива в Белград седмица преди старта на мегаделото "КТБ" с основен подсъдим - мажоритарния собственик на фалиралата банка. От началото на разследването, тоест от почти три години и половина, Цветан Василев е в сръбската столица, а българската прокуратура още чака отговор на искането си той да бъде екстрадиран у нас. Заради това мълчание, миналия февруари Цацаров сезира европейските институции. Няма информация последвало ли е нещо от това.

Споменатото дело "КТБ" днес беше знаковият пример, с който ръководителите на спецсъдилища и прокуратури се опитаха да убедят ВСС да реши битовите и кадровите им проблеми. След дискусията стана ясно, че на среща с премиера ще се търси решение на сградния проблем. Новина за нови съдийски щатове засега обаче няма:

Подходът на тези хора е едва ли не - изчакайте първо сграда, а после е това. Това ми прилича все едно да те бомбардират и ти да стоиш и да броиш снарядите и да се чудиш, дали да се криеш - коментира обвързването на темите "нова сграда" и "още щатове" шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев.

Още от категорията

Мъж е открит мъртъв в апартамент в столичния квартал "Люлин"

Мъж е открит мъртъв в апартамент в столичния квартал "Люлин"-3 тази вечер. Сигналът е бил подаден от хора, живеещи в жилищния блок с него. В момента полиция извършва оглед.  Работи се по всички версии за причините за смъртта, като в това число и убийство. За да се потвърди обаче тази версия, трябва да мине оглед в съдебна медицина, който вероятно ще се..

публикувано на 21.09.18 в 22:00

Евтанизираха трите овце от стадото във Вуково, в което беше открита бруцелоза

На заседание тази вечер на Областната епизоотична комисия в Кюстендил бяха докладвани мерките, взети във връзка с констатираното във Вуково огнище на бруцелоза по овцете и козите. С областния управител бяха обсъдени и уточнени и мерките, които трябва да бъдат прилагани. Всички нови положително реагирали за бруцелоза животни ще бъдат умъртвени..

публикувано на 21.09.18 в 21:55

3 от фабриките на “Винпром Карнобат“ край селата Венец и Церковски спират работа

Три от фабриките за производство и бутилиране на спиртни напитки край карнобатските села Венец и Церковски спират работа. Причината са запечатаните за 48 часа данъчни складове от Агенция "Митници". Производствената база е собственост на задържания в ареста алкохолен бос Миню Стайков.  Част от затворените фабрики преминават на авариен режим, което..

обновено на 21.09.18 в 21:45

Почина нашият колега Георги Василски

Почина нашият дългогодишен, обичан и уважаван колега Георги Василски. Въпреки тежката болест, до последния момент той беше изключително творчески активен. Дълги години той беше директор и главен редактор на програма "Христо Ботев". Като кореспондент на БНР в Букурещ, той познаваше дълбоко бита и проблемите на българското малцинство в..

публикувано на 21.09.18 в 21:29

Президентът връчи отличия на 7 българи, постигали златно ниво в наградата на Херцога на Единбург

Президентът Румен Радев връчи отличия на 7 български младежи, които за първи път у нас постигат златно ниво в международната награда на Херцога на Единбург. Над 60 години това е водеща международна младежка програма за личностно развитие и постижения в над 130 страни. В България наградата е учредена преди четири години...

публикувано на 21.09.18 в 20:51

Започна 12-ият Международен фестивал на военните оркестри във Велико Търново

С откриването на 12-ия Международен фестивал на военните оркестри тази вечер във Велико Търново започнаха честванията на 110-ата годишнина от обявяването на независимостта на България. Тази година в старата столица се представят четири военни оркестъра от България, Полша и Украйна. По традиция концертите на музикантите под пагон са част от празничната..

публикувано на 21.09.18 в 20:36

Почистиха надписа, надраскан върху българския паметник-костница "Ледена стена" в Ниш

Надписът, надраскан с черен спрей върху българския паметник-костница "Ледена стена", е почистен от работници на комуналната служба в Ниш,   съобщава БГНЕС. В мемориала почиват костите на 2015 български войници, загинали за освобождението на Югославия в завършващата фаза на Втората световна война. Вандалският акт е   извършен от подписалата се..

публикувано на 21.09.18 в 20:30