Сотир Цацаров заминава на официално посещение в Белград

Сотир Цацаров
БГНЕС

Меморандум за разбирателство и сътрудничество между българската и сръбската прокуратура ще бъде подписан по време на официалното посещение на главния прокурор Сотир Цацаров в Белград. Очаква се да бъдат обсъдени и други теми и въпроси от взаимен интерес, информират от пресцентъра на обвинител номер едно.

Съдържанието на документа, който е първи по рода си, ще стане известно в петък, както и дали той ще осигури някакъв по-директен контакт между двете прокуратури по национални и международни разследвания. Сотир Цацаров отива в Белград седмица преди старта на мегаделото "КТБ" с основен подсъдим - мажоритарния собственик на фалиралата банка. От началото на разследването, тоест от почти три години и половина, Цветан Василев е в сръбската столица, а българската прокуратура още чака отговор на искането си той да бъде екстрадиран у нас. Заради това мълчание, миналия февруари Цацаров сезира европейските институции. Няма информация последвало ли е нещо от това.

Споменатото дело "КТБ" днес беше знаковият пример, с който ръководителите на спецсъдилища и прокуратури се опитаха да убедят ВСС да реши битовите и кадровите им проблеми. След дискусията стана ясно, че на среща с премиера ще се търси решение на сградния проблем. Новина за нови съдийски щатове засега обаче няма:

Подходът на тези хора е едва ли не - изчакайте първо сграда, а после е това. Това ми прилича все едно да те бомбардират и ти да стоиш и да броиш снарядите и да се чудиш, дали да се криеш - коментира обвързването на темите "нова сграда" и "още щатове" шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев.

Още от категорията

Надзиратели и съдебни охранители протестираха в Кърджали

Двайсетпроцентно увеличение на заплатите поискаха служителите на Главните дирекции "Охрана" и "Изпълнение на наказанията" в Кърджали. Това стана на проведения тази вечер протест пред сградата на съдебната палата в града. В протеста участваха около трийсетина от общо 43-мата служители на местните структури на двете Главни дирекции. Те избраха..

публикувано на 21.02.18 в 20:04
Жени Начева

Жени Начева опроверга твърденията, че е променяла решения на НЗОК и цифри по бюджетите на болници

Председателят на Надзорния съвет на Здравната каса Жени Начева опроверга твърденията на проф. Камен Плочев, че е променяла решения на Касата и цифри по бюджетите на болници.  Всички цифри, числа, независимо къде и как са обсъждани, се приемат окончателно от Надзорния съвет на Касата по съответните условия, ред и правила. Аз не съм политик. Аз съм..

обновено на 21.02.18 в 18:54

Повдигнато е обвинение на бившия легионер Иван Пачелиев за възпрепятстване на органите на реда

Обвинение за възпрепятстване на органите на реда вече е повдигнато срещу Иван Пачелиев , който беше арестуван снощи в тополовградското село Орешник. Пачелиев остана барикадиран в дома си цяло денонощие, след като преди това стреля срещу полицаи. Цял ден продължиха следствените експерименти и претърсване на къщата на Иван Пачелиев. Той е бивш..

обновено на 21.02.18 в 18:39

18-годишно момче е в тежко състояние след жесток побой пред бургаска дискотека

Осемнайсетгодишно годишно момче е в тежко състояние, с опасност за живота, след жесток побой пред бургаска дискотека. Момчето е настанено в отделението по реанимация и спешно се нуждае от кръвопреливане.  В морския град се организира акция по кръводаряване за спасяването на младежа.  Инцидентът е станал преди 10 дни, но първоначално полицията е..

публикувано на 21.02.18 в 18:17

Младен Маринов: Пачелиев е имал редовен договор във Френския чуждестранен легион

35-годишният Иван Пачелиев е имал редовен петгодишен договор във Френския чуждестранен легион. Това съобщи пред "Хоризонт" главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов . Задържаният е бил в легиона от 2009-а до 2014-а година. В същото време службите у нас нямат официална информация колко са българите, служещи в това подразделение на..

обновено на 21.02.18 в 17:59

СП отказа да предостави на депутати от БСП резултатите от проверката на оградата по българо-турската граница

Специализираната прокуратура отказа да предостави на депутатите от БСП Елена Йончева и Крум Зарков доклада за резултатите от проверката на ДАНС, свързан с изграждането на оградата по българо-турската граница. Според наблюдаващия прокурор, докладът е част от доказателствените материали по образуваното в края на миналата година досъдебно..

публикувано на 21.02.18 в 17:56
акад. Дамян Дамянов

Акад. Дамян Дамянов: Изкриви се моралът на лекарите

Като че ли усилията на здравния министър са насочени към здравноосигурителния модел, който той счита за напълно изчерпан, но този модел ние самите последователно го разстреляхме. Тази позиция изрази в предаването „Нещо повече“ акад. Дамян Дамянов , завеждащ Секция „Медицински науки“ в БАН, инициатор на обществена дискусия в БАН за..

публикувано на 21.02.18 в 17:31