Акция на жандармерията и ГДБОП се провежда във Велико Търново

Снимка: БГНЕС

Мащабна акция на жандармерията и ГДБОП се провежда в момента в град Велико Търново. По информация на "Хоризонт" е разбита сериозна група, занимаваща се с наркоразпространение. Към момента са арестувани над 10 души. Входовете и изходите на Велико Търново са под полицейска блокада. Проверяват се и леки автомобили. Повече подробности ще бъдат дадени след приключването на акцията.


Още от категорията

Антимикробните средства трябва да се употребяват при нужда, иначе ще станат безполезни

Ако имаме резистентност на микроорганизмите спрямо някакви препарати, тя не пада от небето. Тази резистентност е резултат от дълъг процес на употреба, и то неправилна употреба на антимикробните средства. Тя не се случва за няколко месеца и дори години. По същия начин, ако сега съвсем спрем употребата на антибиотици, ще са нужни години да се..

публикувано на 19.11.18 в 13:31
Председателят на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова

Ралица Негенцова: Не може цялата адвокатура да страда заради няколко души

Председателят на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова заяви, че "не може цялата адвокатура да страда заради няколко адвокати или дружества, за които има съмнения, че печелят от трагедията на  хора, чиито близки са загинали или пострадали при пътнотранспортни произшествия". Негенцова се обяви против определението "лешояди", което беше..

публикувано на 19.11.18 в 13:26
Теменужка Спасова и Надя Янакиева

Колко определения за мокър сняг знаете? И колко агрегатни състояния има той?

Що е то мокър сняг? - Теменужка Спасова знае най-малко 28 определения за него, а мокрият сняг има поне 40 агрегатни състояния. Не се съмнявайте, Теменужка Спасова е специалист в тази област. Трупа данни по време на своите приключения в различни „ледени“ географски точки от север на юг. Пътят я събира с друга екстремна пътешественичка - Надя Янакиева...

публикувано на 19.11.18 в 13:15

34-годишен работник загина в рудник в Мадан

34-годишен работник загина в рудник „Крушев дол“ в Мадан заради срутване на скална маса. Обстоятелствата по случая се изясняват. Сигналът е получен в Районното полицейско управление след 22 часа в неделя. Инцидентът е станал в рудник „Крушев дол“ към мини „Горубсо“ в спомагателна шахта по време на нощна смяна. При окопаване на работно..

публикувано на 19.11.18 в 13:00

Очакват се поледици в Северна България

Жълт код е обявен за утре в 8 области на Северозападна България – там се очакват снеговалежи и поледици. За днес е отправено предупреждение за цялата страна, но валежите постепенно ще отслабнат и до вечерта ще спрат, най-късно – в Североизточна България. Възстановено е електрозахранването на част от абонатите в Габрово, които останаха без ток след..

публикувано на 19.11.18 в 12:48

Бездомник е загинал при пожар във Велико Търново

Бездомник е загинал тази нощ при пожар в изоставен трафопост във Велико Търново, а друг е с изгаряния по ръцете. Двамата клошари се приютили в трафопост от бившата тролейбусна мрежа и запалили огън, за да се стоплят. Два противопожарни автомобила за загасили пожара и в останките на сградата са намерили обгореното тяло на 49-годишен мъж. След медицинска..

публикувано на 19.11.18 в 12:45

892 млн. от жителите на земята нямат достъп до тоалетна

892 млн. от жителите на земята нямат достъп до тоалетна. В глобален мащаб липсата на канализация е с много последствия за здравето и живота на хората.       В Световния ден на тоалетната в интервю за предаването „Хоризонт до обед“ Веселин Симов от Фондация „Ние сме водата“ подчерта важността на това да бъдем осведомени: „Именно това е една от..

публикувано на 19.11.18 в 12:38