Ракети бяха изстреляни от ивицата Газа по Израел, но не достигнаха израелска територия

ЕПА/БГНЕС

Израелско телефонно приложение, даващо тревога за ракетни нападения, подаде сигнал, че по няколко места в Израел са били изстреляни ракети от ивицата Газа, предаде Ройтерс.

Сирени за известяване на ракетен обстрел са се задействали на две места в Израел, но двете ракети не са достигнали до израелска територия, съобщи израелската армия, цитирана от ТАСС.

Ракетният обстрел става в обстановка на напрежение в региона заради признаването на цял Ерусалим за столица на Израел от президента на САЩ Доналд Тръмп вчера.


Още от категорията
Найден Зеленогорски

Реформаторите искат създаване на Министерство за Северозапада

Да се създаде Министерство на Северозапада – това предлагат от Реформаторския блок. Ние предлагаме на управляващото мнозинство нашите решения за спасяване не само на Северозапада, но и на слаборазвитите икономически райони, сред които влизат доста планински и полупланински райони. Това обясни в интервю за предаването "12+3" на програма..

публикувано на 20.02.18 в 15:28

Надзирателите и служители в съдебната охрана от няколко града на страната за пореден път на протест

На пореден протест в няколко града на страната излизат надзирателите и служители в съдебната охрана. В Смолян те се събраха пред сградата на Съдебната палата, за да повторят своите искания за по-високи възнаграждения и увеличаване на щатните бройки. Протестиращите настояват за 20 % увеличение на заплатите и изравняване на всички суми в..

обновено на 20.02.18 в 15:19

Обезщетение от 400 хил. лв. поискаха родителите на убития в Борисовата градина Георги Игнатов

Обезщетение от общо 400 000 лева поискаха родителите на 15- годишния Георги Игнатов от подсъдимия за смъртта му Йоан Матев . Игнатов беше убит на 2 юни 2015-та година в столичната Борисова градина. Делото за смъртта на момчето започна днес в Софийския градски съд.  Съдия Руси Алексиев допусна гражданските искове, въпреки възраженията на тримата..

обновено на 20.02.18 в 15:09
Илиян Василев

Илиян Василев: Когато има външна намеса, обществото няма възможност да изгради своя просветена позиция

Когато има външна фокусирана и центрирана намеса, обществото няма възможност да изгради своя балансирана и просветена позиция. Това коментира по повод признанието на Валери Симеонов за дирижирана от Русия кампания срещу енергийната независимост на България Илиян Василев , бивш посланик на България в Русия и енергиен експерт. В интервю за..

публикувано на 20.02.18 в 14:59

Младеж с увреждания е с опасност за живота след падане от третия етаж на Центъра за настаняване от семеен тип в Роман

Две болници в София са отказали да приемат младежа с увреждания, който падна от третия етаж на Центъра за настаняване от семеен тип в Роман. Това твърдят от Агенцията за социално подпомагане във Враца. Момчето е с опасност за живота и в момента се транспортира към болница в Плевен.  Падането на младежа е видяно от служители на Центъра за..

обновено на 20.02.18 в 14:51
Боян Бойчев

Боян Бойчев: Министерството на здравеопазването и НЗОК трябва да работят в синергия

Министерство на здравеопазването и Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) трябва да работят в синергия, а това, което се наблюдава, е едно излишно противопоставяне на позиции, при което крайният резултат не е добър за здравеопазването. Това заяви в интервю за предаването "12+3" на програма "Хоризонт" Боян Бойчев , представител на..

публикувано на 20.02.18 в 14:18

Ръководителят на Районната прокуратура в Пазарджик Георги Кацаров е подал оставка

Ръководителят на Районната прокуратура в Пазарджик Георги Кацаров е подал оставка, научи "Хоризонт". До нея се е стигнало след разговор с главния прокурор Сотир Цацаров.  Говорителят на прокуратурата в Пазарджик Пламен Пантов отказа да коментира. Той нито отрече, нито потвърди информацията. Името на районния прокурор Георги Кацаров нашумя по..

публикувано на 20.02.18 в 14:11