Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Активисти от "Грийнпийс" проведоха демонстрация пред Министерския съвет

Снимка: архив

Повече от 30 активисти и доброволци на неправителствената организация "Грийнпийс" се подредиха под формата на слънце пред сградата на Министерския съвет, за да отправят послание към управляващите.

С чадъри и фенери в ръка активистите пресъздадоха символично слънце. Атрактивната акция цели да насърчи производството на възобновяема енергия. Според участниците правителството не трябва да отпуска субсидии за въглищни, ядрени и газови централи:

Искаме възобновяема енергия за всички.

Важно е преди всичко, защото основен източник на въглеродните емисии е енергопроизводството, а специално в България голяма част от него е от въглища.

Искаме хората да могат да произвеждат енергията, която потребяват. Това е добре за икономиката ни и за собственото ни състояние като домакинства и потребители. Това със сигурност ще допринесе за намаляване на сметките ни за отопление и електричество.

Повод за провеждането на акцията е предстоящата среща на министрите на енергетиката от ЕС в средата на декември, за да обсъдят законодателния пакет "Чиста енергия за всички европейци".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна