Германските социалдемократи гласуваха за преговори за коалиционно управление с консерваторите на Ангела Меркел

Снимка: de.wikipedia.org

Конгресът на Германската социалдемократическа партия единодушно подкрепи започването на преговори за съставяне на правителство с консерваторите на канцлера Ангела Меркел. Очаква се преговорите на започнат идната седмица, като вариантите са изход от тях са три: нова голяма коалиция между социалдемократи и консерватори, консервативно правителство на малцинството с подкрепата на социалдемократите или нови избори.


Още от категорията
Президентът Румен Радев посети 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово.

Радев: Протестите са демократично право, възвръщат надеждите и достойнството на българите

Президентът Румен Радев заяви, че оставката на правителството не е решение в създалата се ситуация на закономерно гражданско недоволство. Радев направи коментара в Карлово ден след демонстрациите в десетки градове срещу високите цени на горивата. "Протестите са демократично право и възвръщат и надеждите, и достойнството на българите", подчерта..

обновено на 12.11.18 в 20:10

Веселин Стойнев: Има нагнетяване на напрежение с протестите

С протестите има нагнетяване на напрежението, каза в предаването "Нещо повече" Веселин Стойнев – журналист и зам.-главен редактор на списание "Икономист" – България. „Безспорно има, защото става дума всъщност за нагнетяване на напрежение, за акумулиране, за подклаждане, акуширани на напрежение и главното – за създаване на  очакване, с формата..

публикувано на 12.11.18 в 18:53

Тимерманс: Пенсионираните съдии от Върховния съд на Полша са върнати на работа

Пенсионираните съдии от Върховния съд на Полша са върнати на работа в изпълнение на решението на Съда на ЕС – това заяви заместник-председателят на ЕК, отговарящ за върховенството на закона Франс Тимерманс след края на Съвет „Общи въпроси“. Тимерманс добави: "Разбира се, Европейската комисия остава на разположение на полското правителство за..

публикувано на 12.11.18 в 18:48
Борис Джонсън

Липсата на напредък по преговорите за Брекзит отложи заседание на британското правителство

От канцеларията на британското правителство съобщиха, че екипите на Лондон и Брюксел за Брекзит са преговаряли до 3 часа сутринта без обаче да има знак, че може да бъде постигнат пробив в изпадналите в задънена улица преговори. Планираното за днес извънредно заседание на британския кабинет бе отложено именно поради липсата на напредък. Всичко..

обновено на 12.11.18 в 18:32
Владимир Путин

Путин хареса идеята на Макрон за европейска армия

Руският президент Владимир Путин оцени положително идеята на френския си колега Еманюел Макрон за създаване на общоевропейски въоръжени сили. Путин каза това по време на вчерашното си посещение във Франция в интервю за местния филиал на телевизия Russia Today. Владимир Путин припомни, че е обсъждал идеята за европейски въоръжени сили още..

обновено на 12.11.18 в 18:22
Дмитрий Песков

Песков: Изборите в Донецката и Луганска народна републики не нарушават Минските споразумения

Произведените вчера в непризнатите Донецка и Луганска народна република избори не нарушават Минските споразумения, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Жителите на двата сепаратистки района в Източна Украйна гласуваха за държавен глава и за местни парламенти. Песков посочи още, че Москва се отнася с разбиране към изборите в двете..

публикувано на 12.11.18 в 18:11

Юнкер: ЕС трябва да се откаже от принципа на единодушие при вземане на решенията

Европейският съюз трябва да се откаже от принципа на единодушие при вземане на решенията си, за да бъде ефективен във външната си политика, заяви председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер на бизнесконференция в Берлин.  Като пример за неефективността на Евросъюза днес той даде отношението на страните-членки към миграцията: „Ако една, две или три..

публикувано на 12.11.18 в 18:05