Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През май догодина WADA ще отмени мораториума за разширяването на мрежата от лицензирани лаборатории, наложен на Европа

Снимка: БГНЕС

През май 2018 година Световната антидопингова агенция WADA ще отмени мораториума за разширяването на мрежата от лицензирани лаборатории, наложен на Европа. Това обяви министър Красен Кралев в Благоевград при представянето на приоритетите в областта на спорта и младежта по време на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Бъдещето на Европа чрез младите хора и борбата срещу употребата на допинг в спорта са двата основни приоритета, вписани от министерството в програмата на Българското председателство, заяви министър Красен Кралев на срещата с ученици, студенти и спортисти. В момента Европа, като континент, е ощетена от наложения мораториум върху разширяването на мрежата от лицензирани антидопингови лаборатории и затова като нов член на световната агенция WADA, министър Кралев е настоял той да отпадне:

Имах възможността да докладвам позицията на ЕС и Съвета на Европа по този казус и успяхме да се преборим процесът да се отвори.

На срещата бяха представени спортните и младежки събитията от Програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени