Не е намерено взривно устройство около сградата на община Горна Оряховица

Горна Оряховица
Снимка: архив

Не е намерено взривно устройство около сградата на община Горна Оряховица, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Установен и задържан е подателят на злонамереното телефонно обаждане - 25-годишен мъж, роден в Хасково, уточниха от полицията.

Заради получения на телефон 112 сигнал за взривно устройство, районът беше отцепен.

Още от категорията

Частично бедствено положение в община Червен бряг заради срутен мост

Частично бедствено положение е обявено в община Червен бряг. Причината е срутил се мост на изхода на града. Учебните занятия са преустановени за три дни. Очаква се обследване и изясняване на причините за инцидента. За движението има определен обходен маршрут - Червен бряг - Рупци - Радомирци - Горни Дъбник - Писарово - Искър - Глава - Койнаре -..

обновено на 24.10.18 в 08:57

Средствата за трансплантации са крайно недостатъчни за развитие на трансплантологията в България

Средствата за трансплантации и донорски ситуации са крайно недостатъчни за развитие на трансплантологията в България, заяви пред "Хоризонт" доц. Марин Георгиев - национален консултант по урология и председател на Българското урологично дружество: "Донорските бази, там, където всъщност донорите се идентифицират и там, където се кондиционират,..

публикувано на 24.10.18 в 08:10

Над 20 души, сред които футболни фенове, бяха ранени при авария в римското метро

Над 20 души, сред които руски футболни запалянковци, са ранени при инцидент в метрото на Рим. В италианската столица снощи се игра мачът от Шампионската лига, в който местният отбор "Рома" победи "ЦСКА-Москва" с 3:0. Хората са пострадали при авария на ескалатор на метростанция "Република". Съоръжението внезапно се ускорило по време на движение в момент,..

публикувано на 24.10.18 в 07:41

Оранжев и жълт код за силен вятър са обявени за днес

Оранжев код с предупреждение за силен вятър е издаден за цяла Северна България, както и за областите Пловдив, Пазарджик и Сливен. За останалата част от страната синоптиците са обявили предупредителен жълт код.

публикувано на 24.10.18 в 07:19

Комисия в Силистра ще заседава по случая на африканска чума по свинете у нас

В областната епизоотична комисия в Силистра ще се проведе заседание във връзка със случая на африканска чума по свинете, регистриран край Кайнарджа. Целта е да се обсъдят мерките и да се координират действията на различните служби за овладяване на заразата. Заразеното диво прасе е било открито на границата с Румъния, до самата телена ограда,..

публикувано на 24.10.18 в 07:14

Майките на деца с увреждания отново ще излязат на протест

Майки на деца с увреждания излизат и днес на протест в различни градове на страната с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. В София демонстрацията е обявена отново за 17.30 ч. пред Министерския съвет. Причината за протестите им е изказване на Симеонов от миналата седмица, в което той нарече майките "кресливи жени, които спекулират с уж..

публикувано на 24.10.18 в 07:08

Преглед на печата

"До края на годината кабинетът ударно ще харчи по 28 млн. лв. на ден", пише вестник "Сега". Изданието обяснява, че само за два месеца правителството ще похарчи 2 млрд. лв. от излишъка, натрупан през годината. Плановете на управляващите са бюджетът за 2018 г. да завърши с 0.5% излишък. При очакван брутен вътрешен продукт от порядъка на 110 млрд. лева тези..

публикувано на 24.10.18 в 06:55