Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца в полет

Снимка: архив

Малката новина се загуби между големите новини, но въпреки това спря вниманието ми. Оказва се, че сдружението за защита на птиците „Виа Понтика“ ще помага за социализирането и интегрирането на деца, застрашени от отпадане от училище. Сдружението за защита на птиците е спечелило проект, който се финансира по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.
Сдружението „Виа Понтика“ е неправителствена организация, която се грижи за дивите птици, техните местообитания и цели запазването на биологичното разнообразие в региона на Варна.
По новия си проект сдружението „Виа Понтика“ ще работи с деца от ромската общност, заплашени от отпадане от училище и с така наречените „скайп деца“, чиито родители работят в чужбина, а те самите са отглеждани от баби и дядовци.
На пръв поглед пресечна точка между основната дейност на сдружението и новия проект няма. Даже за ушите на хората тази коренна промяна в дейността на спасителите на дивите птици звучи изключително непрофесионално. Но това е само на пръв поглед и на първо чуване.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна