Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жасмин Флюри спечели старта в Супер-Г от Световната купа по ски алпийски дисциплини.

Жасмин Флюри
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изненадващо  24-годишната Жасмин Флюри спечели старта в Супер-Г при жените от Световната купа по ски (алпийски дисциплини).

Флюри е в своя втори сезон в алпийската Световна купа при дамите и до момента не се беше качвала на подиума, така че първото й се оказа шампионското днес. Успехът за швейцарския отбор е двоен, след като на 2-ата позиция отново е тяхна представителка- Мишел Гизин, изостанала на една десета.

  Сега обаче тя завърши първа с време 1 минута, 02.59 секунди. Никой в Санкт Мориц не очакваше този резултат, особено след като Лара Гут- топзвездата на швейцарския отбор, лежеше в снега след падането. Още повече пък Флюри, която миналата година именно на тази писта в Санкт Мориц тя скъса кръстни връзки на коляното.

  Живеещата в Енгелберг Мишел Гизин стартира първа с номер 12 и постави личен рекорд, а с 14-и след нея Флюри даде още по-бързо време.

  В генералното класиране начело остава Микаела Шифрин (САЩ) с 521 точки, след като днес прибави 11. На 2-о място остава Виктория Ребенсбург с 376, а трета е Тина Вайнратер с 294. Днешната победителка Жасмин Флюри скочи с 14 места и заема 8-а позиция със 157 точки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени