Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обилен снеговалеж наруши трафика в Обединеното кралство

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Заледени пътища в Обединеното кралство, стотици училища в Англия и Уелс - затворени, десетки полети от летище „Хийтроу“ – отменени, това са част от последиците на снежната буря „Каролайн“, връхлетяла Британските острови.

Въпреки покачването на температурите в много части на Обединеното кралство има сериозни поледици. От Пътната спасителна служба предупредиха шофьорите за опасното състояние на пътищата и ги посъветваха да избягват да пътуват, освен ако това не е абсолютно наложително.

Продължават проблемите с транспорта. На летище „Хийтроу“ са отменени десетки полети за днес. Според някои съобщения около 50 000 души са прекарали нощта на летището или наоколо в очакване на техните самолети да излетят. Подобно е състоянието и на много други летища. Големи закъснения през нощта имаше по железопътното трасе под Ламанша. От компанията Юротанъл съобщиха, че във френското пристанище Кале пътници са чакали повече от пет часа преди да могат да поемат за Лондон.

Възстановено е електрозахранването на много места в графствата Оксфордшър, Уилтшър и Бъркшър, където повече от 50 000 домакинства вчера останаха без ток. Някои по-изолирани част на Шотландия обаче продължават да са без електричество.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени