Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-рано утре ще бъде възстановено топлоподаването на четирите столични квартала

Фандъкова: Ако топлоподаването не бъде възстановено и утре, занятията в училищата и детските градини ще бъдат прекратени

| обновено на 11.12.17 в 18:31
Снимка: BGNES / Снимка: БГНЕС

Най-рано утре ще бъде възстановено топлоподаването на четирите столични квартала, които останаха без парно и топла вода. Хиляди абонати на кварталите  "Красно село", "Белите брези", "Стрелбище" и част от "Гоце Делчев" останаха на студено тази нощ заради авария. От дружеството очакват повредата да бъде отстранена тази нощ.

Ако топлоподаването в засегнатите от аварията квартали не бъде възстановено и утре, занятията в училищата и детските градини ще бъдат прекратени. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова:

Дотогава се следи непрекъснато температурата в стаите в училищата и детските градини. До момента нямаше детски градини, в които да има проблем, защото знаете, че по принцип в детските градини има допълнителни възможности за отопление. Все пак директорите са предупредени да следят, да измерят температурата, а родители, които желаят, разбира се, имат такава възможност, могат да вземат децата са и по-рано. Всички училища в тези райони са взели решение да учат с намалени часове. Разбира се, ако някъде температурата е по-ниска, ще трябва да освободят децата.

На място работят аварийни екипи на "Топлофикация", съобщи говорителят на дружеството Елизабет Павлова Тъй като аварията е на място с много комуникации на градския транспорт, затова и по-бавно върви разкопаването на трасето. Едновременно с това се наложи и преминаване през частен имот, което допълнително забави изкупните работи. Предполагаме, че късно през тази нощ ще бъде отстранена аварията и ще започне поетапното възстановяване на топлоподаването към засегнатите клиенти. 

Аварията е засегнала около 800 абонатни станции.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени